odpłatność rodziców
odpłatność rodziców
W uchwale rady powiatu mamy zapis, że w przypadku, gdy rodzice biologiczni są obciążeni alimentami sądowymi lub dobrowolnymi na rzecz dziecka przebywajacego w rodzinie zastępczej, to mogą oni zostać zwolnieni z opłaty za pobyt dziecka w rodzinie zastępczej. Czy po zmianie rozporządzenia i usunięciu m.in. zapisów dot. zwolnienia, nadal możemy zwalniać rodziców, którzy płacą alimenty.
Re: odpłatność rodziców
Uchwała uszczegóławia zapisy ustawy czy rozporzadzenia, jeśli tak masz, to się ciesz.
Ja dzwoniłam po kilku powiatach, niektórzy te zapisy zostawili w nowych uchwałach i pracują na tym, niektórzy nie. Mi tez się nie udało tego przeforsować
Ja dzwoniłam po kilku powiatach, niektórzy te zapisy zostawili w nowych uchwałach i pracują na tym, niektórzy nie. Mi tez się nie udało tego przeforsować
Ja wpisałam to do nowej uchwały, a teraz czekam na wejście w życie, a tu na karku utracenie mocy starych decyzji ustalających opłatę..:/
Co z decyzją zwlaniającą w przypadku zmiany uchwały? Wydaję decyzję zmieniającą - zgodnie z art. 106 ust. 5 Uops - ze względu na zmianę przepisów prawa?
Oprócz odpłatność rodziców - Stare tematy przeczytaj również:
dochód pełnoletniego wychowanka RZ
doradca ds. osób niepełnosprawnch POKL
rodzinny dom dziecka i rodz. zast.
biologiczni
turnus
Problem z usamodzielnieniem...
czy to prawda
rzeczowy wykaz akt
zwrot świadczenia
zarobki psychologa w pCPR
Wstrzymanie pieniędzy na kontynuowanie nauki