odpłatność za pobyt w Srodowiskowym Domu Pomocy - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 paź 2016, 10:52

Decyzją pokontrolną,jako ośrodek pomocy wydający decyzję o pobycie w ŚDS zostaliśmy zobligowani od października 2016 do pobierania odpłatności za usługi.Mam pytanie jak sklasyfikować otrzymane wpłaty,chodzi o rozdział 85203 a może 85219 a może inny?
Czy ktoś mi pomoże?
MOPS-lubelskie

Napisano: 16 paź 2016, 14:35

rozdz. 85203 par. 0830 - tak jest u mnie od lat
MOPS a kto u was zbierał te odpłatności?
możesz podzielić się tym protokołem?
lea-nne

Napisano: 17 paź 2016, 9:07

Do tej pory opłaty za pobyt pobierał Środowiskowy Dom Samopomocy.Decyzją pokontrolną
postanowiono,że od października opłaty te ma pobierać MOPS i oddawać do gminy.
Nadal nie wiem czy dochody klasyfikować jako 85203 skoro jest to rozdział dotyczący
Środowiskowego DS.Protokołu pokontrolnego nie mam,gdyż jest on w posiadaniu dyrektora
Srodowiskowego DS.Pozdrawiam
MOPS-lubelskie

Napisano: 17 paź 2016, 21:23

Bo tych opłat nie może zbierać ŚDS - ja np. mam pismo z wytycznymi UW że należy je wnosić do organu prowadzącego albo zlecającego prowadzenie placówki - czyli albo OPS bo on wydaje decyzje administracyjne albo gmina/powiat jeśli zleca prowadzenie np. organizacji pozarządowej

sam/a piszesz "skoro rozdział dotyczący ŚDS" to nad czym się tu zastanawiać - mówię Ci że 85203 - miałam u siebie audyty nikt mi tego nie zakwestionowal
lea-nne

Napisano: 18 paź 2016, 13:07

dziękuję-pozdrawiam z Tarnogrodu
MOPS-lubelskie

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem