Decyzją pokontrolną,jako ośrodek pomocy wydający decyzję o pobycie w ŚDS zostaliśmy zobligowani od października 2016 do pobierania odpłatności za usługi.Mam pytanie jak sklasyfikować otrzymane wpłaty,chodzi o rozdział 85203 a może 85219 a może inny?
Czy ktoś mi pomoże?
odpłatność za pobyt w Srodowiskowym Domu Pomocy
Re: odpłatność za pobyt w Srodowiskowym Domu Pomocy
rozdz. 85203 par. 0830 - tak jest u mnie od lat
MOPS a kto u was zbierał te odpłatności?
możesz podzielić się tym protokołem?
MOPS a kto u was zbierał te odpłatności?
możesz podzielić się tym protokołem?
Do tej pory opłaty za pobyt pobierał Środowiskowy Dom Samopomocy.Decyzją pokontrolną
postanowiono,że od października opłaty te ma pobierać MOPS i oddawać do gminy.
Nadal nie wiem czy dochody klasyfikować jako 85203 skoro jest to rozdział dotyczący
Środowiskowego DS.Protokołu pokontrolnego nie mam,gdyż jest on w posiadaniu dyrektora
Srodowiskowego DS.Pozdrawiam
postanowiono,że od października opłaty te ma pobierać MOPS i oddawać do gminy.
Nadal nie wiem czy dochody klasyfikować jako 85203 skoro jest to rozdział dotyczący
Środowiskowego DS.Protokołu pokontrolnego nie mam,gdyż jest on w posiadaniu dyrektora
Srodowiskowego DS.Pozdrawiam
Bo tych opłat nie może zbierać ŚDS - ja np. mam pismo z wytycznymi UW że należy je wnosić do organu prowadzącego albo zlecającego prowadzenie placówki - czyli albo OPS bo on wydaje decyzje administracyjne albo gmina/powiat jeśli zleca prowadzenie np. organizacji pozarządowej
sam/a piszesz "skoro rozdział dotyczący ŚDS" to nad czym się tu zastanawiać - mówię Ci że 85203 - miałam u siebie audyty nikt mi tego nie zakwestionowal
sam/a piszesz "skoro rozdział dotyczący ŚDS" to nad czym się tu zastanawiać - mówię Ci że 85203 - miałam u siebie audyty nikt mi tego nie zakwestionowal
dziękuję-pozdrawiam z Tarnogrodu
Oprócz odpłatność za pobyt w Srodowiskowym Domu Pomocy - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
wywiad śds
kontrola nik
skierowanie
wykształcenie kadry ŚDS
czy może być uczestnikiem ŚDS
wysokość dotacji w 2017r.
wiadomości o ŚDS
opiekun w ŚDS
utworzenie domu Senior Wigor
podstawa prawna
Wspólne śniadanie z uczestnikami
SDS w strukturach GOPS-MOPS