odpowiedź z ZUS zerknijcie proszę - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 11 sty 2016, 11:50

dostałam odp z ZUS o wysokości składki zdrowotnej za 2014 r. porównałam sobie to z wyliczeniem pzrze mnie tej skąłdki 9% z Pitu i są rozbieżności o jakies 7 złotych rozumiem ze mam patrzec na te info. z ZUS ?
i upewnijcie mnie jeszcze czy jak ZUS pisze o zskład. zdrowotnej z tytulu przebywania na bezrobociu bez prawa do zasiłku to tego nie bierzecie pod uwage prawda
sunshine
Starszy referent
Od: 09 lip 2015, 20:04
Zajmuję się:

Napisano: 11 sty 2016, 11:53

sunshine pisze:dostałam odp z ZUS o wysokości składki zdrowotnej za 2014 r. porównałam sobie to z wyliczeniem pzrze mnie tej skąłdki 9% z Pitu i są rozbieżności o jakies 7 złotych rozumiem ze mam patrzec na te info. z ZUS ?
i upewnijcie mnie jeszcze czy jak ZUS pisze o zskład. zdrowotnej z tytulu przebywania na bezrobociu bez prawa do zasiłku to tego nie bierzecie pod uwage prawda
Ministerstwo wyraźnie napisało w swoich objaśnieniach:

W przypadku niezgodności pomiędzy danymi pozyskanymi w wyniku wywołania usługi, a informacjami pozyskanymi w trakcie postępowania administracyjnego, nie należy zakładać z góry większej wiarygodności danych pozyskanych z systemu zewnętrznego.

W przypadku rozbieżności należy przeprowadzić normalne postępowanie wyjaśniające na bazie pozyskanych informacji. Nawet w przypadku danych identyfikacyjnych może się zdarzyć, że wystąpi rozbieżność w wyniku braku synchronizacji aktualizacji danych pomiędzy systemami zewnętrznymi.

W przypadku uzyskania w odpowiedzi informacji niezgodnej z informacjami uzyskanymi od beneficjenta (oświadczenie) należy przeprowadzić weryfikację rozbieżności z udziałem osób zainteresowanych.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 11 sty 2016, 12:03

Cenimy te kolejne, drobne udogodnienia :P
Bazyllo

Napisano: 11 sty 2016, 12:15

SYGNITY a moge prosic o link do tego objaśnienia:)
sunshine
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 sty 2016, 12:18

Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 sty 2016, 12:38

a jak nie mam konta w sygnity to ajkos poprzez gogole nie mozna sie dostac do tego komunikatu TYlko co wpisac w miejsce wyszukiwania jak jest zastytułowany ten arty
sunshine
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 sty 2016, 12:42

Zachęcamy do zarejestrowania się, jest to bezpłatne i nie jest związane z żadnymi zobowiązaniami wobec nas - ponadto zajmuje naprawę chwilę. Od udostępnienia dokumentów o złotówce za złotówkę, czyli o początku grudnia, zarejestrowało się już ok. 300 nowych osób.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 11 sty 2016, 14:08

a co znaczy ten komunikat gdy sciagam dane o dochodach : "System informatyczny Ministerstwa Finansów wykrył niezgodność wspólnego rozliczenia, w stosunku do danych podanych w zapytaniu (wspólne / indywidualne)." ze rozliczalja sie małżonkowie wspólnie i mam jeszcze jego dodoac do zapytania???
sunshine
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 11 sty 2016, 14:11

ok już udało mi sie to roziwązac musze dac ich oboje i zapytanie w konteskcie wniosku a nie osoby
sunshine
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x