Witam, zaplanowałam odprawę emerytalną prac. w par 4010 klas. budżet. pani skarbnik zażądała paragrafu 3020, myślę że się myli, bo nie likwidujemy stanowiska pracy itp, czy dobrze myślę?? jak przekonać panią s.?
Jeśli masz komentarz do klasyfikacji, to tam będzie napisane. Jeśli nie masz, to otwórz rozporządzenie pod sam koniec, tam jest załącznik nr 8 i mimo, że się tyczy bezpieczeństwa wewnętrznego, to na jego podstawie można wywnioskować, że paragraf 401 to jednak są też odprawy emerytalne:
401 Wynagrodzenia osobowe pracowników
401001 Wynagrodzenia dla pracowników objętych mnożnikowym systemem wynagradzania (bez wynagrodzeń służbycywilnej)
401002 Wynagrodzenia dla pracowników nieobjętych mnożnikowym systemem wynagradzania
401003 Nagrody uznaniowe dla pracowników nieobjętych mnożnikowym systemem wynagradzania
401004 Nagrody uznaniowe dla pracowników objętych mnożnikowym systemem wynagradzania
401005 Nagrody jubileuszowe, odprawy emerytalne i rentowe oraz ekwiwalent za niewykorzystany urlop wypoczynkowy dla pracowników nieobjętych mnożnikowym systemem wynagradzania
401006 Nagrody jubileuszowe, odprawy emerytalne i rentowe oraz ekwiwalent za niewykorzystany urlop wypoczynkowy dla pracowników objętych mnożnikowym systemem wynagradzania
na 100% § 4010 a Pani Skarbnik jak tak chce to niech Ci da na piśmie - i to ona będzie odpowiadać za nieprawidłowości. Dziwię sie że Pani Skarbnik nie zna klasyfikacji budżetowej.