odrebne gospodarstwo domowe - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 28 lis 2013, 13:37

Jak to rozumieć, jedna kuchnia dwa odrębne gospodarstwa domowe. ???? Rodziny w konflikcie
~milka

Napisano: 29 lis 2013, 13:16

mam identyczną sytuację. stwierdziłam że każdy utrzymuje się sam. sam gotuje, kupuje, pierze itp. rozdzieliłam rodzinę. wierzę że się pogodzą.
~Ania

Napisano: 29 lis 2013, 13:43

A potem się z nas śmieją i piszą że marnotrawimy środki.
Pokój z kuchnią i 5 gospodarstw domowych, i dla każdego zasiłki.... Zgroza. Poczytajcie trochę orzecznictwo, to zobaczycie, że jeśli korzystają ze wspólnych sprzętów, to jest to jedno godpodastwo domowe
~Dyrektor

Napisano: 29 lis 2013, 15:32

A jak składają oświadczenie, że oddzielnie a nie zgadzamy sie z oswiadczeniem to i tak nic nie mozemy zrobic....
~kasia

Napisano: 29 lis 2013, 15:49

a własnie,ze możemy my mamy takie małżeństwo razem jeżdzą na zakupy śpia pod jedną pierzyna /jedna wersalka/i składają dwa wnioski o zasiłek z oświadczeniem o oddzielnym gospodarstwie domowym policzliśmy ich razem odwołali się i decyzja naszą SKO utrzymało w w mocy trzeba dobrze opisać i po sprawie.
~beata

Napisano: 29 lis 2013, 15:57

No, Beatka! Zuch dziewczyna!
Jak słyszę skamlenie, że << my nic nie możemy zrobić >>, to mnie mdli! Możemy: napisać dobre uzasadnienie do decyzji odmownej, przytoczyć parę wyroków NSA czy tam WSA, wysilić się! A nie miałczeć, że nic się nie da zrobić!!!
Kasie i inne panie o tym pokroju, same się prosicie o czystkę.
~Dyrektor

Napisano: 29 lis 2013, 16:38

Ja też takich mam co sa na 1 kuchni ale piszą oświadczenia że oni oddzielne gospodarstwa mają. I też nic nie mogę zrobić.
~~lutka

Napisano: 29 lis 2013, 16:47

noo to jest inna sprawa jak są małżeństwem i udowodnisz że gospodarują razem ale dużo jest takich rodzin że są w jednym mieszkaniu a gospodarują odrębnie a w niektórych przypadkach oszukują nas ale na ma jak tego udowodnić
~saba

Napisano: 29 lis 2013, 20:39

Ciągle wraca ten temat. Wrzuciłam orzecznictwo i nawet moje decyzje ale zostałam wredna suk, poj.............. bana baba, esbekiem.
Tak więc radźcie sobie sami. Moja ostatnia decyzja dotycząca udowodnienia osobnego gospodarstwa domowego pomimo złożonych oświadczeń ma 6 stron. Została utrzymana. Teraz mnie czeka WSA.
~Wredna

Napisano: 02 gru 2013, 14:00

Wredna, popieram Cię. Ja też jestem z tych, którzy uważają, że możemy udowodnić swoją rację.
Mam alergię na oszustów, też piszę uzasadnienia na parę stron, i zazwyczaj tego nie żałuję.
Ostatnio SKO utrzymało w mocy moją decyzję, gdzie klient chciał od nas zasiłek stały, a mieszka z konkubiną, która pracuje, dodam, że żyją w 1 pokoju, i twierdził, że prowadzą odrębne godpodarstwa domowe.
~Esia

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x