mam wniosek o usługi specjalistyczne, neurolog wydał zaświadczenie o rodzaju schorzenia, upośledzeniu oraz o potrzebie rehabilitacji i opieki osoby drugiej, nie pasuje mi to zaświadczenie, a innego lekarz mi nie wystawi co zrobić, odmówić z uwagi na brak orzeczenia? brak wskazań tego rodzaju usługi i godzin oraz rodzaju tych usług.
Napisał lekarz, że wymaga rehabilitacji wiec można przyznać usługi specjalistyczne np. rehabilitanta ze środków własnych. Ważne co napisał jaki to rodzaj schorzenia jeżeli np. porażenie mózgowe to można dać usługi specjalistyczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi ze środków rządowych. To, że nie jest wskazane ile godzin usług to wg. mnie nie jest przesłanką do odmowy- bo który Ośrodek w 100% zapewnia ilość godzin usług wskazaną w zaświadczeniu? uważam, że w 90% nie zapewniamy- wg. możliwości.
ale wydane zaświadczenie nie mówi o potrzebie przyznania usług specjalistycznych, a rodzaj schorzeń świadczyłby o potrzebie przyznania usług specjalistycznych z rządowych