SUO- jakie zaświadczenie? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 28 lis 2013, 12:17

mam wniosek o usługi specjalistyczne, neurolog wydał zaświadczenie o rodzaju schorzenia, upośledzeniu oraz o potrzebie rehabilitacji i opieki osoby drugiej, nie pasuje mi to zaświadczenie, a innego lekarz mi nie wystawi co zrobić, odmówić z uwagi na brak orzeczenia? brak wskazań tego rodzaju usługi i godzin oraz rodzaju tych usług.
~zosia

Napisano: 28 lis 2013, 12:47

Pilne!
~zosia

Napisano: 28 lis 2013, 13:10

Specjalistyczne usługi nie muszą być świadczone tylko osobom niepełnosprawnym mogą też być przyznane osobie chorej art 50 ust. 4
~jaga

Napisano: 28 lis 2013, 13:19

ok, ale jak jest upośledzenie to już musi być ze środków rządowych
~zosia

Napisano: 28 lis 2013, 13:25

Napisał lekarz, że wymaga rehabilitacji wiec można przyznać usługi specjalistyczne np. rehabilitanta ze środków własnych. Ważne co napisał jaki to rodzaj schorzenia jeżeli np. porażenie mózgowe to można dać usługi specjalistyczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi ze środków rządowych. To, że nie jest wskazane ile godzin usług to wg. mnie nie jest przesłanką do odmowy- bo który Ośrodek w 100% zapewnia ilość godzin usług wskazaną w zaświadczeniu? uważam, że w 90% nie zapewniamy- wg. możliwości.
~wwz

Napisano: 28 lis 2013, 13:37

ale wydane zaświadczenie nie mówi o potrzebie przyznania usług specjalistycznych, a rodzaj schorzeń świadczyłby o potrzebie przyznania usług specjalistycznych z rządowych
~zosia

Napisano: 28 lis 2013, 13:42

Nie widzę problemu żeby zwrócić zaświadczenie do uzupełnienia. Często wykonuję telefon do lekarza i z nim rozmawiam i uzgadniamy pewne kwestie.
~wwz

Napisano: 28 lis 2013, 13:57

to zależy od lekarza i jego chęci
~zosia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x