odroczenie terminu spłaty - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 18 gru 2013, 17:14

bardzo proszę o pomoc czy odroczenie terminu spłaty należności robimy w formie postanowienia czy informujemy pismem bo w ustawie jest zapis, że umorzenie następuje w formie decyzji nac nie ma na temat odroczenia czy rozłożenia na raty w jakiej formie.
~Łęsiora

Napisano: 18 gru 2013, 17:15

też decyzja
~Igor

Napisano: 18 gru 2013, 17:15

decyzja
~Elmer

Napisano: 23 gru 2013, 12:50

Łęsiora czy wspomożesz taka decyzją o odroczeniu? bardzo proszę. powiedz mi jeszcze czy dłużnik prosząc o odroczenie terminu ma określić termin do kiedy i czy wtedy wpłaca całość zadłużenia?
~Ja

Napisano: 23 gru 2013, 13:06

właśnie nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, dłużnik prosił o odroczenie do czasu wyjścia z zakładu karnego. Nasz radca prawny stwierdził że odroczenie powinno być w formie postanowienia.
Może ktoś kto miał taki przypadek nas wspomoże. Bardzo proszę o wzór decyzji lub postanowienia.
~Łęsiora

Napisano: 23 gru 2013, 14:00

Wezwij go do uzupełnienia wniosku o:

wskazanie terminu odroczenia płatności oraz przedłożenia dowodu, iż po wskazanym terminie zapewni organowi spłatę zadłużenia, niech przedstawi okoliczności uzasadniające wniosek, że w danej chwili nie może dotrzymać swoich zobowiązań, ale spodziewa się, że po wskazanym terminie będzie to możliwe np. wejdzie w posiadanie nieruchomości, ruchomości lub zasobów pieniężnych umożliwiających spłatę należności.
~Wanda

Napisano: 23 gru 2013, 15:23

moj dłużnik na okres zimowy stracił zatrudnienie, więc chyba nie może zapewnić że na wiosnę na 100% je będzie miał i co wtedy? jak to ugryźć?
~Ja

Napisano: 24 gru 2013, 11:57

ja w takich sytuacjach zawsze odmawiam. nawet wczoraj pisałam taką decyzję
~kasia

Napisano: 24 gru 2013, 14:07

w moim przypadku przyszła do nas matka dłużnika z informacją, że przebywa on w Szpitalu dla Nerwowo i Psychicznie chorych i bedzie tam minimum 8 tyg. złożyła oświadczenie ale czy na tej podstawie moge wydać decyzję o odroczenie? A ma ktoś taki wzór?
~ola

Napisano: 27 gru 2013, 12:36

kasia możesz się podzielić uzasadnieniem takiej odmowy? bardzo proszę.
~Ja

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x