Mam pytanie, jak rozliczacie wpłatę komornika, wszystko rozliczacie na odsetki na kilka okresów, czy najpierw najstarszy okres na odsetki potem 60-40 i dopiero następny okres odsetki?? Bardzo proszę o podpowiedź.
Nemezis sam nalicza odsetki a później 60 i 40 %. U nas zaczynamy od najstarszego okresu. Gabi podpowiedz przy okazji jak rozwiązujecie problem 60% oddawanych do jednostki nadrzędnej? licząc wpłaty narastająco od początku roku nie zawsze wychodzi 60% tyle ile z sumy każdej z wpłat.. czy jednostka nadrzędna kaze wam to korygować?w Nemezisie można manewrować tylko na odsetkach a to powoduje później cyrki na zestawieniach bo niektorzy dłużnicy mają nadpłaty w odsetkach które UW musi później nam wzwracać.. jak to u Was wygląda?
Ja przekazuję 100% wpłat do jednostki i daję im papierowe zestawienie z podziałem na 60%,40%, odsetki. A skąd nadpłaty na odsetkach u dłużników?? Jeśli robię zestawienie zobowiązań dłużnika aliment. za dany okres np. od 01.01.2008 do 13.10.2015 to na zestawieniu wykazuje ile ma odsetek do spłaty. Czy coś źle rozumiem??
Ala83 proszę odpisz