zgodnie z ustawą o świadczeniach rodzinnych - tam jest napisane że 3% liczy sie od kwoty dotacji ogólnej, czyli jeśli na świadczenia rodzinne + ZUS poszło 10.000,00 to przyjmuje że ta kwota stanowi 97% ogólnego planu.
Czy jeżeli nie jest wystarczające 3% dotacji to można utworzyć 85212 ze środków gminy i finansować obsługę ?
Dotychczas tak robiłam, a teraz widzę że jest taka możliwość w FA natomiast nie w rodzinnych.
u mnie nigdy nie starcza z 3% na obsługę, więc zawsze dokładam z własnych. tylko nie księguję w 85212 wł, ale 85219 wł, czyli w wielkim worze.
sama się zastanawiam, czy można założyć 85212 wł, ale to byłaby to tylko dodatkowa robota, dodatkowe paragrafy, a tak mam w 85219 razem z innymi pracownikami
Dział ŚR księguję oddzielnie. Mam podział na zlecone i własne .Pełen podział paragrafów . i tak dzielę wszystkie rozdziały. Nie wiem czy tak musi być ale jedna mam pełen obraz wydatków.
W jakim rozdziale wykazujecie środki które gmina dokłada na obsługę świadczeń rodzinnych i funduszu ?
Proszę o pilną odpowiedź. Kwestia ustalenia budżetu na 2016 rok.
Mam w 85219. Mam podzielone paragrafy, tak abym mogła zrobić różne sprawozdania.np. 4010-1 to ops, 4010-2 pozostałe, 4010-3 roboty publiczne. i tak samo pochodne. W 12-tke nie pozwala urząd.