odsetki od 1 lipca 2013

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~jak liczyć?

odsetki od 1 lipca 2013

Post autor: ~jak liczyć? »

jak będą liczone odsetki od 1 lipca dla ludzi którzy utracili śp?

czy to będzie sztywna kwota ustalona przez MPiPS czy każdy ośrodek sam powiedział?

Minister na jednej z konferencji powiedział, że to wszystko będzie ok. 5500 PLN czyli 5200 + 300 odsetek

przypuszczam, że obie ustawy (dla rodziców i WO) wejdą w życie z dniem 1 maja czyli do 1 maja wypłacamy odsetki czy też do dnia wydania decyzji przywracającej zasiłek dla opiekuna? i dopiero od czerwca normalnie 520 nadal miesięcznie?

kto wie?
~- ja

Re: odsetki od 1 lipca 2013

Post autor: ~- ja »

NIKT sam rząd nie wie a Ty pytasz zwyklych szaraków.
~S89

Post autor: ~S89 »

ja dam 670 zł odsetek :-)
~*

Post autor: ~* »

a który art. w tym projekcie ustawy mówi o odsetkach ?
~Kati

Post autor: ~Kati »

25 marca

Rada Ministrów przyjęła projekt ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów, przedłożony przez ministra pracy i polityki społecznej.

Opiekunowie osób niepełnosprawnych, którzy 1 lipca 2013 r. utracili prawo do świadczeń pielęgnacyjnych, na podstawie przepisów znowelizowanej ustawy o świadczeniach rodzinnych - otrzymają zwrot zasiłków. Będą one wypłacane wraz ustawowymi odsetkami. Rozwiązanie to obejmie 117 tys. opiekunów osób niepełnosprawnych.
~@@@

Post autor: ~@@@ »

jesli ustawa wejdziew życie 1 maja to odsetki bedą w granicach 252 zł - za cały okres
~*

Post autor: ~* »

Rada Ministrów przyjęła projekt ustawy o ustaleniu i wypłacie zasiłków dla opiekunów - no właśnie o ten projekt mi chodzi, gdzie tam pisze, że \"będą wypłacane wraz z ustawowymi odsetkami\" ?
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

W projekcie który poszedł do sejmu jest dodany art. mówiący o wypłacie odsetek. Na BIPie MPiPS wisi stara wersja.
Walka z wiatrakami since 1998.
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Walka z wiatrakami since 1998.
~popieram

Post autor: ~popieram »

256 zł śmieszna kwota jak za bezprawne zabranie pomocy tym ludziom :)
ODPOWIEDZ