ODSETKI ŚMIESZNE

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~Ewa

ODSETKI ŚMIESZNE

Post autor: ~Ewa »

Witam. Strony mają potrącane nienależnie pobrane świadczenia rodzinne ze świadczeń wypłacanych na bieżąco. Nigdy nie potrącamy odsetek tylko nakazujemy pismem wpłacić do kasy lub na konto urzędu. Pół biedy jeśli kwoty odsetek to 10, 20 zł, ale ostatnio miałam kwotę 3 zł-strona wpłaciła a dziś liczę i okazuje się że jest to 60 groszy. Jaki sens wzywać jest stronę do wpłaty 60 groszy skoro bilet na dojazd do urzędu wychodzi drożej, czy takie kwoty wogóle muszą być egzekwowane?
~?????

Re: ODSETKI ŚMIESZNE

Post autor: ~????? »

O boże, a wpłac Ty te 60 gr na jej nazwisko! Chyba cię stać a nic tam nie fałszujesz, wplata nie musi być podpisana, sprawa z głowy i po bałaganie
~Ewa

Post autor: ~Ewa »

No właśnie kiedyś już wpłaciłam pewną kwotę, a teraz drugi raz pewnie wpłacę-wiem -nie zbiednieję, tylko tak sobie myślę czy o to tu chodzi?
Wy tak wpłacacie?
~kkkk

Post autor: ~kkkk »

ja tam nie będę się dokładać , he he he
~Becia

Post autor: ~Becia »

Mam inerpretację z Ministerswa w sprawie odsetek że gdy osoba deklaruje zwrócić to odsetki zaokąglamy jeśli wychodzi po przecinku do 50 o w dół jeżeli powyżej 50 to wgórę. Przy nakazach nie zaakrąglamy i wysawiamy ak jak wychodzi. Tak samo się robi przy splatch FA dłuzbików alim.
ODPOWIEDZ