ODSETKI ŚMIESZNE
ODSETKI ŚMIESZNE
Witam. Strony mają potrącane nienależnie pobrane świadczenia rodzinne ze świadczeń wypłacanych na bieżąco. Nigdy nie potrącamy odsetek tylko nakazujemy pismem wpłacić do kasy lub na konto urzędu. Pół biedy jeśli kwoty odsetek to 10, 20 zł, ale ostatnio miałam kwotę 3 zł-strona wpłaciła a dziś liczę i okazuje się że jest to 60 groszy. Jaki sens wzywać jest stronę do wpłaty 60 groszy skoro bilet na dojazd do urzędu wychodzi drożej, czy takie kwoty wogóle muszą być egzekwowane?
Re: ODSETKI ŚMIESZNE
O boże, a wpłac Ty te 60 gr na jej nazwisko! Chyba cię stać a nic tam nie fałszujesz, wplata nie musi być podpisana, sprawa z głowy i po bałaganie
No właśnie kiedyś już wpłaciłam pewną kwotę, a teraz drugi raz pewnie wpłacę-wiem -nie zbiednieję, tylko tak sobie myślę czy o to tu chodzi?
Wy tak wpłacacie?
Wy tak wpłacacie?
Mam inerpretację z Ministerswa w sprawie odsetek że gdy osoba deklaruje zwrócić to odsetki zaokąglamy jeśli wychodzi po przecinku do 50 o w dół jeżeli powyżej 50 to wgórę. Przy nakazach nie zaakrąglamy i wysawiamy ak jak wychodzi. Tak samo się robi przy splatch FA dłuzbików alim.
Oprócz ODSETKI ŚMIESZNE - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
UMORZENIE NIENALEŻNIE POBR.W SYGNITY
POMOCY ODSETKI
odsetki
Cz odseki się zaokrągla???
pouczenie a zagranica
PISZCIE LISTY DO SEJMU
czy się należy??????
Rodzina zastępcza a becikowe co robic????
czy tytuł wykonawczy wysyła się do US dłużnika, czy wierzyciela?
wychowawczy
Ile wynosi becikowe????
Dzień spłaty odsetek
koordynacja i BEcik
MOŻĘ CZY NIE ??
MOPS Legnica
becikowe i dodatek z tyt. ur. po 1 listopada