W dniu 14-02-2008r Ośrodek nasz wystawił Tytuł Wykonawczy za nienależnie pobrane świadczenia rodzinne wraz z odsetkami naliczonymi na w/w dzień i wysłał go do komornika. Dłużnik wpłacił cześć należności na nasze konto i w związku z tym jesteśmy zobowiązani aktualizować Tytuł Wykonawczy. Mamy jednak zapytanie, czy należy ponownie naliczać odsetki na dzień aktualizacji Tytułu Wykonawczego? Bardzo proszę o poradę.
Z poważaniem
Jaś
odsetki - Tytuł Wykonawczy
Re: odsetki - Tytuł Wykonawczy
temat tytulów wykonawczych nie został jeszcze wgłębiony za bardzo. i tak daleko zaszedłeś ze juz wysłałeś tytuł. jeśli masz chwilę to napisz mi kto podpisuje ewidencje tytułow wykonawczych i kto sie pod nią podbija i czyje sa dane w danych ewidencyjnych ośrodka czy urzędu gminy, bo juz wiem że pieczęć okrągła musi byc gminy i podpisc ma wójt bądz burmistrz. oraz co dokładnie do urzędu skarbowego sie wysyła oprócz tytulów wykonawczych? za pomoc z góry dziekuję i zycze ci aby tobie też ktoś pomógł.
Re: odsetki - Tytuł Wykonawczy
CZY PISMO PRZEWODNIE DO TYCH TYTULÓW TEZ MUSI BYĆ ? JEŚLI TAK TO CZY MA JE PODPISAĆ KIEROWNIK OPS CZY WÓJT?
JAŚ, BARDZO PROSZE O POMOC.
JAŚ, BARDZO PROSZE O POMOC.
Oprócz odsetki - Tytuł Wykonawczy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
klientka becik
wypłacony podwójnie
czy nadal jest 11,5%?
dochód
Proszę o pomoc nie wiem jak liczyć odsetki
DOMAGAJA SIĘ
renta po opiekunie prawnym
Becikowe przy adopcji - dokumenty
czy można potrącać odsetki