Zależy czy masz to zadanie w budżecie ujęte czy poza budżetem.Ja miałam poza budżetem na nieoprocentowanym rachunku,Jak w budżecie to tak jak zwracasz wszystkie inne odsetki np. oprocentowanie z rachunku podstawowego - bez naliczenia przypisu tylko zwrot.Pozdrawiam
Myślę, że jesli mieliście to poza budżetem to odsetki powinny być zwrócone bezpośrednio na rachunek z jakiego dostaliście dotację bo gmina nie może ich przyjąć na dochody.Zobacz w umowie jaki macie zapis odnośnie odsetek od rachunku F.P. bo taki zapis powinien być.Pozdrawiam
A kto zapłacił za obsługę takiego konta- z czyich środków ???? Ja asystenta rodziny miałam na jednym koncie - koncie podstawowym dla OPS - ja nie dostałam tej dotacji dotację otrzymała GMINA i przekazała mi na realizacje zadania
Renia50 - różnie to jest u każdego z nas - my dostaliśmy bezpośrednio środki na oddzielny rachunek nieoprocentowany z pominięciem gminy więc nie naliczyli nam ani odsetek od środków na tym rachunku ani kosztów prowadzenia rachunku - tak na marginesie to od żadnego rachunku nie mamy kosztów obsługi.Takie korzystne warunki wyegzekwowała gmina dla siebie i wszystkich jednostek podległych.Pozdrawiam