odwołanie do SKO podstawa prawna - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 06 cze 2016, 8:10

Jaką podstawę prawną wpisujecie na odwołaniu do SKO ? Proszę o pomoc
świeżynka

Napisano: 06 cze 2016, 8:14

Na podstawie art. 133 Kodeksu Postępowania Administracyjnego przesyłam odwołanie wraz z aktami sprawy Pani ..........zam. ul. ..........., ............ w związku z niezastosowaniem art. 132 Kpa.
monkaaaa

Napisano: 06 cze 2016, 8:27

monkaaaa pisze:Na podstawie art. 133 Kodeksu Postępowania Administracyjnego przesyłam odwołanie wraz z aktami sprawy Pani ..........zam. ul. ..........., ............ w związku z niezastosowaniem art. 132 Kpa.
Podepnę się żeby nie zaśmiecać forum. Pani złożyła odwołanie argumentując że źle wyliczono dochód rodziny. Mąż od 2014 roku do 07/2015 pobierał uposażenie po zwolnieniu ze służby wojskowej. Od 08/2015 jest na emeryturze. Dopiero po wystawieniu decyzji odmownej powiedziała że mąż uzyskał emeryturę, ale dokumentów nie przedłoży o dochodzie uzyskanym, ponieważ uważa że to nie powinno być do dochodu liczone. W odwołaniu skłamała że teraz mąż nie ma żadnego dochodu. Jak sensownie napisać pismo do SKO żeby wytłumaczyć im, że pani krótko mówiąc w odwołaniu skłamała?? Pomóżcie.
ja-123

Napisano: 06 cze 2016, 8:33

może wystąp do mon z zapytaniem o emeryturę, i w razie czego do zus będziesz mieć podkładkę, ze on ma dochód...
monkaaaa

Napisano: 06 cze 2016, 8:52

monkaaaa pisze:może wystąp do mon z zapytaniem o emeryturę, i w razie czego do zus będziesz mieć podkładkę, ze on ma dochód...
Wniosek już wysłany ale dziś musi pójść pismo do SKO. A ja nie mam odpowiedzi z ZUS :(
ja-123

Napisano: 06 cze 2016, 8:58

to może tam zadzwoń żeby chociaż faks Ci wysłali coś spróbuj.... nie mam lepszego pomysłu...
monkaaaa

Napisano: 06 cze 2016, 9:20

A może jakąś notatkę służbową dołączyć do pisma że rozmawiałaś z tą panią i wiesz że mąż ma emeryturę ale nie przedłożyła żadnych dokumentów bo uważa że ten dochód się nie wlicza..
Gość

Napisano: 06 cze 2016, 9:35

Gość pisze:A może jakąś notatkę służbową dołączyć do pisma że rozmawiałaś z tą panią i wiesz że mąż ma emeryturę ale nie przedłożyła żadnych dokumentów bo uważa że ten dochód się nie wlicza..
Notatkę mam sporządzoną i właśnie zastanawiam się czy mogę ja podłączyć.
ja-123

Napisano: 06 cze 2016, 10:23

No właśnie może ktoś by się wypowiedział kto wie czy można taką notatkę służbową dołączyć do pisma do SKO ???
Gość

Napisano: 07 cze 2016, 15:41

wszystko można dolączyć co uważamy za istotne w danej sprawie
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x