Podepnę się żeby nie zaśmiecać forum. Pani złożyła odwołanie argumentując że źle wyliczono dochód rodziny. Mąż od 2014 roku do 07/2015 pobierał uposażenie po zwolnieniu ze służby wojskowej. Od 08/2015 jest na emeryturze. Dopiero po wystawieniu decyzji odmownej powiedziała że mąż uzyskał emeryturę, ale dokumentów nie przedłoży o dochodzie uzyskanym, ponieważ uważa że to nie powinno być do dochodu liczone. W odwołaniu skłamała że teraz mąż nie ma żadnego dochodu. Jak sensownie napisać pismo do SKO żeby wytłumaczyć im, że pani krótko mówiąc w odwołaniu skłamała?? Pomóżcie.monkaaaa pisze:Na podstawie art. 133 Kodeksu Postępowania Administracyjnego przesyłam odwołanie wraz z aktami sprawy Pani ..........zam. ul. ..........., ............ w związku z niezastosowaniem art. 132 Kpa.
Wniosek już wysłany ale dziś musi pójść pismo do SKO. A ja nie mam odpowiedzi z ZUSmonkaaaa pisze:może wystąp do mon z zapytaniem o emeryturę, i w razie czego do zus będziesz mieć podkładkę, ze on ma dochód...
Notatkę mam sporządzoną i właśnie zastanawiam się czy mogę ja podłączyć.Gość pisze:A może jakąś notatkę służbową dołączyć do pisma że rozmawiałaś z tą panią i wiesz że mąż ma emeryturę ale nie przedłożyła żadnych dokumentów bo uważa że ten dochód się nie wlicza..