Odwołanie od Decyzji
Odwołanie od Decyzji
Jesteśmy rodziną 3 osobową i dostaliśmy 140 zł, to jakiś żart, jak się odwołać i zakwestionować takie kpiące podejście do sprawy.
Może ktoś ma jakieś zdanie na ten temat.
Może ktoś ma jakieś zdanie na ten temat.
Re: Odwołanie od Decyzji
140 zł jakiego zasiłku??
A propozycja wyżej całkiem słuszna.
A propozycja wyżej całkiem słuszna.
Ja się w zeszłym roku odwoływałam-dokładnie wyliczyłam, ile mam pieniędzy moich i tych z opieki na życie, podzieliłam wszystko na dni miesiącą i na liczbę osób w rodzinie, opisałam swoje obowiązkowe opłaty (prą, gaz, czynsz) i poprosiłam o ukierunkowanie jak mam przeżyć z takich pieniędzy, bo wyszły dosłowne grosze. Miałam jeszcze dodatkowy argument, że menelowaty sąsiad dostał w tym czasie 70 zł zas. celowego na buty. Napisałam w odwołaniu, że jeżeli nie uwzględnią moich racji, to poproszę Prezydenta Miasta, by pomógł mi rozpisać te pieniądze na cały miesiąc i powiedział jak z tego przeżyć. Odwołanie wygrałam, a pani soc. przychodząc na kolejny wywiad sama zaczęła się tłumaczyć, że ona jeszcze mnie nie znała i dlatego przydzieliła tak małe pieniądze.
Drogie \"ja\"-po co się wypowiadasz, jak nie znasz sytuacji tych ludzi. A jesteś pewne, że mogą iść do pracy? Tacy ludzie nie powinni w ogóle zajmować się naszym portalem, bo rzucają \"niewłaściwe\" światło na pracowników socjalnych, na ich podejście do petentów.
Re: wygasniecie decyzji
osoba zmarla w dniu 2 pazdzirnika pobierala zasilek okresowy termin wyplaty 26 t-go jaka napisac date wygasniecia decyzji
osoba zmarla w dniu 2 pazdziernika pobierala zasilek okresowy termin wyplaty 26 t-go jaka napisac date wygasniecia decyzji
osoba zmarla w dniu 2 pazdziernika pobierala zasilek okresowy termin wyplaty 26 t-go jaka napisac date wygasniecia decyzji
Oprócz Odwołanie od Decyzji - Wzory pism przeczytaj również:
dot.zasiłku celowego z dożywiania
WZÓR POSTANOWIENIA- WŁAŚCIWA GMINA /BEZDOMNI
pilne
Ankieta
Wywiad Alimentacyjny
oszustwa naszych świadczeniobiorców
czy ma ktoś wzór zobowiąznia dłużnika do zarejestrowania w UP?
zgon dłużnika/decyzja uchylająca
rozłożenie na raty
do ~`kk odezwij sie prosze
dot.uzasadnienia zasiłku celowego
do prac społeczno użytecznych
wzór decyzji uchylającej świadczenia z FA
wniosek-----POMÓŻCIE
dot wysokości zas. okresowego
zgon wnioskodawcy- wdowa