Odwołanie od decyzji starosty - zwrot prawa jazdy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 28 mar 2017, 12:09

W 2015 r. została wydana decyzja uznająca dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych. Po koniec 2016 r. został złożony wniosek o zatrzymanie prawa jazdy dłużnikowi. Starosta zatrzymuje dłużnikowi prawko.Dłużnik się odwołał od decyzji, ale odwołanie zostało wniesione po terminie. Napisałam do komornika o dokonywanych wpłatach przez delikwenta no i nie wpłacał regularnie przez 6 miesięcy kwot nie niższych 50%. Jak mam dalej postępować w takiej sprawie? Jakie podjąć kroki?
Zyta87
Referent
Od: 14 kwie 2016, 8:50
Zajmuję się: ŚW/FA/DM/DO

Napisano: 29 mar 2017, 8:46

ja takie odwołanie tez wysyłam do SKO nawet jak jest po terminie, ponieważ SKO w takich sytuacjach wydaje Postanowienie (juz nie pamietam jakiej tresci ale gdzies takie mam)i wtedy mam sparwe załatwiona prawidłowo.
Z tym komornikiem to sie pospieszyłać, ponieważ jak by SKO uchyliło do ponownego rozpatrzenia to wtedy piszesz do komornika o 6 miesiecy - a teraz to po co? I tak sama nie możesz tej decyzji zmienic teraz.
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny