dostałam zawiadomienie iż dłużnik xx posiada nieruchomosc według zamieszczonego wykazu. Zawiadomienie sklierowane jest do wierzyciela a my GOPS do wiadomosci. cy ja cos z tym robie czy tylko wpinam w akta????
tylko ze komornik pisze jeszcze wobec powyższego wierzyciel może złozyc wniosek o egzekucje z nieruchomosci dłużnika we wniosku tym nalezy dokładnie określic co ma byc przedmiotem egzekucji,opisac nieruchomosc oraz jej przenzaczenie, odac dokładny adres tej nieruchomosci a także nr ksiegi wieczytej.
Zastanawia mnie skierowane jest do wierzycielki a my otrzymalismy do wiadomosci. Czy my tez mamy odpisac?
no własnie dlatego zaczełam sie zastanawiac czy oby do nas jako Organu tez to moze dotyczyc. Ostatnio w styczniu miałam take zawiadomienie i nic z nim nie zrobiłam. Najlepiej bedzie jak zadzwonie do komornika i sie upewnie
Dzwonic bede dopiero jutro(czwartek) bo komornika nie ma
Elmer a mozr Ty sie wypowiesz co do tego zawiadomienia?!
Komornik przysyłajac zawiadomienie dołączył wykaz nr ksiegi wieczystej i rózne nr działek. Nie rozumiem zbytnio o co chodzi czy np My jako OWW mamy sami sobie wybrac jaką działke chcemy aby egzekwował? i czy wogole my Jako OWW mamy cos odpisywac
Jesteście wierzycielem ( wojt burmistrz lub prezydent miasta- art 2 pkt 10 ustawy o pomocy) wiec komornik informuje was o kazdym ustaleniu gdyż egzekucja z nieruchomosci moze toczyc sie tylko na wniosek wierzyciela. Jezeli zaleglosc jest duza to mozecie wniesc o egzekucje z nieruchomosci, jezeli inne skladniki majatkowe sa bezskuteczne. WIęc albo decyzja o egzekucji z nieruchomosci albo też do akt.