odwołanie od urlopu dodatkowego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 mar 2015, 12:24

proszę o pomoc chodzi mi o prawo do dodatkowego urlopu dla prac. socjalnych ,, mam 25 lat w pomocy społecznej, po powrocie z urlopu wychowawczego minęło już 2 lata , będę starać się w tym roku o urlop dodatkowy ale kierownik odmawia mi gdyż dopiero po 5 latach od powrotu po wychowawczym przysługuje mi według niego , gdzie mogę odwołać się od decyzji. Dziękuję za pomoc.
bea1

Napisano: 18 mar 2015, 13:01

Napisz odwołanie do dyrektora, ponieważ okresy niewykonywania pracy z powodu niezdolności do pracy, przebywania na urlopie macierzyńskim, opieki nad chorym dzieckiem czy urlopu szkoleniowego nie przerywają okresu zaliczanego do okresu, od którego zależy nabycie prawa do urlopu dodatkowego. Takie jest stanowisko ministerstwa https://www.mpips.gov.pl/pomoc-spoleczna ... oczynkowy/
hhhela

Napisano: 19 mar 2015, 9:30

No tak, ale tam jest mowa o urlopie macierzyńskim. A co z urlopem wychowawczym? Mam taką samą sytuację. Nasza Pani Kierownik twierdzi, że muszę od nowa przepracować 5 lat żebym nabyła prawo do tego urlopu.
Katia0

Napisano: 19 mar 2015, 10:28

Też się zastanawiam, kiedys tez pytałam o urlop - opiekę na dziecko zdrowe, ale nie uzyskałam jasnej odpowiedzi. Najlepiej chyba napisać do ministerstwa. Mogliby tu zajrzeć i wrzucić odpowiedź na swoją stronę.
kdguj

Napisano: 19 mar 2015, 12:01

Hej! Niestety wszystko zależy od kierownika. Też byłam na macierzyńskim, a potem na półrocznym wychowawczym i muszę od nowa przepracować 5 lat aby otrzymać dodatkowy urlop. Taka karma :x
motyl

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem