Odzież robocza - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 27 lut 2017, 17:26

czy może ktoś napisać czy w waszych ośrodkach funkcjonuje coś takiego jak zakup odzieży roboczej dla pracownika socjalnego , ekwiwalent za pranie odzieży itd? U nas tego nie ma i się zastanawiamy od czego zacząć żeby coś takiego utworzyć. Od czego zacząć? Jakie to są rozwiązania i jakie kwoty ? A dla przekory jak ktoś nie ma to jak to argumentuje?
ArcticOPS

Napisano: 28 lut 2017, 8:55

A zacząć trzeba od regulaminu i zarządzenia kierownika dot.ustalenia norm odzieży dla pracowników.
Izaops

Napisano: 28 lut 2017, 15:35

To niby wiemy, ale co w przypadku jak w ośrodku nie ma tego ujętego w planie (budżecie) ? Jakie to są kwoty u was np na kozaczki ocieplane ? a może ktoś wrzuci takie zarządzenie do wglądu. Nasz kierownik podchodzi do tego jak do jeża a my juz mamy dość czekania- trzeba mu na tacy dać ;)
ArcticOPS

Napisano: 28 lut 2017, 16:12

Wam to już całkiem się w tylnych partiach ciała poprzewracało!
Zakup tego, zakup tamtego, to mi się należy, o tamto też! A jeszcze chcemy to!

Ludzie macie względem innych pracowników dużo przywilejów aż za dużo więc uważajcie z tym bo miara może się kiedyś przelać a wtedy będzie jedynie gorzej!

Jesteście za bardzo roszczeniowi a jednoczenie za mało dajecie od siebie bo w większości Was praca socjalna jest tylko w teorii!

Mimo wszystko życzę Wam powodzenia i mam nadzieję że się zmieni Wasze podejście!
GOPSkrzczo

Napisano: 28 lut 2017, 18:03

GOPSkrzczo pisze:
Jesteście za bardzo roszczeniowi a jednoczenie za mało dajecie od siebie bo w większości Was praca socjalna jest tylko w teorii!
Niestety ale po wieloletniej obserwacji mogę to tylko w 100% potwierdzić
Gość

Napisano: 01 mar 2017, 9:26

Niestety pieniądze na ten cel należy zabezpieczyć w budżecie z roku na rok. Czy to się komuś podoba czy też nie, ale to wynika z kodeksu pracy, a następnie z przyjętego regulaminu przez zakład pracy. Pominę złośliwe komentarze, trudno powiedzieć czyje. Jak chcesz przykładowy regulamin napisz adres e-mail
abc

Napisano: 25 wrz 2021, 12:37

Dobrą odzież roboczą można zakupić na https://www.protect24.com.pl
Altamir
Praktykant
Od: 25 wrz 2021, 12:32
Zajmuję się: zajmuję się informatyką

Napisano: 27 wrz 2021, 8:51

GOPSkrzczo pisze:
28 lut 2017, 16:12
Wam to już całkiem się w tylnych partiach ciała poprzewracało!
Zakup tego, zakup tamtego, to mi się należy, o tamto też! A jeszcze chcemy to!

Ludzie macie względem innych pracowników dużo przywilejów aż za dużo więc uważajcie z tym bo miara może się kiedyś przelać a wtedy będzie jedynie gorzej!

Mimo wszystko życzę Wam powodzenia i mam nadzieję że się zmieni Wasze podejście!
Ostatnio pracownik naszej księgowości z przekąsem wspomniał o dodatkowym urlopie.
Spoko. Mogę siedzieć za biurkiem całe 8 godzin. W ciepłym. A on niech zapiep... w teren. W deszczu, po melinach, w psich i kocich kupach, niech rozmawia z pieniaczami, niech słucha wyzwisk itd.

Osoba która napisała tego posta nie powinna pracować w pomocy społecznej. Jeśli nie ma szacunku do współpracowników, to nie ma szacunku do klientów. Kim jesteś? Kierownikiem? Pracownikiem księgowości, funduszu, świadczeń? Czy klientem, któremu ops nacisnął na odcisk?

Tak. My mamy wypłacany ekwiwalent. ok 150 zł na rok. Jak to jest wyliczane - nie wiem.

Życzę też powodzenia i zmiany podejścia.
Ab alio expectes, alteri quod feceris
malinkka
Referent
Od: 28 gru 2018, 10:20
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x