ofiara przemocy z podejrzeniem choroby psychicznej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 03 lut 2014, 22:09

Facet z podejrzeniem,że jest chory psychicznie domaga się założenia nk z powodu znęcania się psychicznego nad nim i jego synem. W ub. roku daliśmy się nabrać bo Pan był w miarę wiarygodny, była założona nk, ale w miarę gromadzonych dokumentów i dokumentowania przez niego doznawanej przemocy doszliśmy do wniosku,że z facetem jest nie halo! karta zamknięta, przesłane pisma do sądu,że podejrzewamy u Pana zaburzenia osobowości lub chorobę psychiczną. Po czym facet od października ub. roku nie daje nam żyć składa absurdalne zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, sklada je u nas niemal co tydzień i tak samo na policji domaga się założenia kolejnej nk. Zebrał się ZI i orzekł,że dowody przedstawione ((nagrania) są stare, nagrywane rozmowy wyrwane z kontekstu i po przesłaniu na policję celem ich zbadania orzekł,że nie ma uzasadnionego stosowania przemocy. Teraz facet składa zażalenie u kierownika na pracownika socjalnego ,że mu nie założył Nk. Prosze o pomoc, co napisać facetowi, przecież nie napiszę że podejrzewamy u niego chorobe psychiczną.Błagam poradźcie jak z tego wyjść.
~ala

Napisano: 03 lut 2014, 22:29

ala wyluzuj, spokojnie .. też mam takie NK..fajne.;)

ps. przejęzyczyłaś się rozumiem pisząc \" ZI....orzekł, iż nie ma uzasadnionego stosowania przemocy... \";)
Przemoc nie ma uzasadnienia w stosowaniu jej ;)

ps. .. chodziło o brak zasadności założenia NK..
co z tym Sądem? jakie zajmuje stanowisko w przedmiotowej sprawie.?
~emilka

Napisano: 03 lut 2014, 23:18

Ludzie są w trakcie rozwodu, więc za każdym razem sąd rodzinny przesyłał nam postanowieniem,że przekazuje sprawę do sadu okręgowego.Jedynie w uzasadnieniu postanowienia sądowego o alimentach można wyczytać,że osoba może być psychicznie chora.Nic poza tym. Nie przejęzyczyłam się, po składanych wnioskach przez pana o tym,żeby założyć nk,były one przekazywane ZI, wraz z pismem od policji(brak interwencji w domu), notatką od psychologa szkolnego(też członek ZI),że nic niepokojącego się nie dzieje z dzieckiem, po czym ZI i grupa robocza uznała,że w Pana przypadku nie dochodzi do przemocy. Ale nie wiem co odpisać jemu na zażalenie na pracownika,że mu nie założył karty. Stąd moje wołanie o rady.
~ala

Napisano: 04 lut 2014, 10:28

Nie mieliście takiego przypadku? to proszę o radę co w takim przypadku można zrobić.
~ala

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x