pan zamężny pobiera świadczenia rodzinne na 2 dzieci jedno 12 drugie 18 lat. Dzisiaj przynosi wniosek na nowy okres zasiłkowy na 2 dzieci i w dokumentach jest że rozwodnik i wyrok i tu treść: 1. rozwiązuje z winy obu stron związek małżeński..... 2. wykonywanie władzy rodzicielskiej nad małoletnim synem powierza powódce, ustalając u niej miejsca pobytu małoletniego i ograniczając władzę rodzicielską pozwanego do współdecydowania o istotnych sprawach dziecka, takich jak wybór szkoly, zawodu i sposobu leczenia obarczonego ryzykiem, 3. ogranicza władzę rodzicielską pani... i pana... nad ich małoletnim synem poprzez poddanie jej wykonywania stałemu nadzorowi kuratora sądowego. 4 zasądza od pozwanego 300 zł alimentów do rąk matki uprawnionego. I co ja teraz mam zrobić babka przez jakiś czas mieszkała z nim teraz się wyprowadziła a dzieci mieszkają z ojcem jak mam ten wniosek rozpatrzeć a co z rodzinnym które jeszcze będzie wypłacone w październiku??
pan na obecna chwila jest osoba samotnie wychowujaca dzieci, wiec aby miec prawo do zasilku rodzinnego musi miec na te dzieci zasadzone alimenty - a nie ma - wiec zasilku rodzinnego nie dostanie...chce dostac zasilek - niech idzie do sadu i ureguluje sytuacje prawna maloletniego dziecka - czyli wniesie o ustalenie miejsca pobytu dziecka u niego i o alimenty od matki dziecka..pelnoletnie dziecko samo musi zlozyc pozew o alimenty od matki