Ogromna prośba...
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
Ogromna prośba...
Cześć mam do was ogromna prośbę wróciła po macierzyńskim i nagle po takiej przerwie została sama w sr i fa....wiem ze jest aktywne teraz Sio powiedzcie mi czy we wrześniu mam weryfikowac w nim uczniów szkół średnich i jak teraz ma wyglądać decyzja na nowy okres poniewaz do tej pory moja koleżanka pisała decyzje warunkowe tj.przynawala wrzesień i pazdziernik pod warunkiem doręczenia zaswiadczenia ze szkoly...pomóżcie bo nie wiem co mam robić...
KA
-
- Praktykant
- Kontakt:
Re: Ogromna prośba...
chodzi mi oczywiscie czy weryfikować przed wyplata czy mają mi te zaswiadczenia donieść?pomocy
KA
-
- Praktykant
- Kontakt:
I jak pisać decyzje na okres 2021/2022 bo slyszalam ze te warunkowe to jest źle....
KA
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
1. weryfikuj we wrześniu.
2. bez warunku --> przyznajesz na wrzesień, jeśli we wniosku masz oświadczenie, że dziecko będzie się uczyć w roku szkolny 2022/2023.
2. bez warunku --> przyznajesz na wrzesień, jeśli we wniosku masz oświadczenie, że dziecko będzie się uczyć w roku szkolny 2022/2023.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Czyli te decyzje warunkowe są zle?Nie robie żadnych warunkow na 2021/2022 jak jest w oświadczenie wpisane dobrze rozumiem ?A teraz jak mam wpisane w decyzjach 2020/2021 te zaswiadczenia ze szkoly to nic wystarczy jak zweryfikuje w sio i bedzie dobrze,bo nie mam podstawy ludzi wołać prawda?
KA
-
- Praktykant
- Kontakt:
I oczywoscie teraz na nowy okres nie można rządach od ludzi zaswiadczen tylko piszą we wniosku a my sami w sio weryfikujemy dobrze rozumiem?
KA
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚR, SW
- Kontakt:
Ja już nie żądam zaświadczeń od dwóch lat. Decyzji warunkowych też już ze trzy lata nie wydaję. Tylko w pouczeniu piszę, że strona zobowiązana jest poinformować o każdej zmianie itp.
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
tak samo jeśli strona oświadcza, że dziecko będzie się uczyć przyznaję do października, jeśli nie to do sierpniaArla pisze:Ja już nie żądam zaświadczeń od dwóch lat. Decyzji warunkowych też już ze trzy lata nie wydaję. Tylko w pouczeniu piszę, że strona zobowiązana jest poinformować o każdej zmianie itp.
a teraz są już usługi grupowe to wszystko i tak prędzej czy później wyjdzie
-
- Praktykant
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/FA
- Kontakt:
Nasz wniosek o ZR jest tak skonstruowany ze strona oświadcza, że dziecko będzie się uczyc w roku szkolnym bieżacym i następnym. Wnioskujacy bierze na siebie odpowiedzialnosc karna za składanie fałszywych oswiadczeń, od lat nie robimy decyzji warunkowych na m-c wrzesien i październik (kolejny rok szkolny). W tym roku SIO MEN pozwoli nam to zweryfikowac.
Oprócz Ogromna prośba... - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
ŚP A MATKA W SZPITALU NA DŁUŻEJ
ZASIŁEK PIELĘGNACYJNY
zniesienie obowiązku alimentacyjnego - czy będą np świadczenia
Proszę o pomoc -urlop wychowawczy
Wypłaciłam, chodź nie powinnam, ale zwróciła, wydać decyzji o nnp?
świadczenie rodzicielskie - uzysk, utrata?
doliczanie alimentów
Weryfikacje SIO - jak odczytywać?
aktualizacja składu rodziny
Niedostarczenie dokumentów
dochód ha przel przez jeden miesiąc
zapotrzebowanie na środki
nowe druki wnioskow??
becikowe
Upomnienie i tytuł wykonawczy
walka z wyliczeniem nienależnie pobrabych świadczeń