ojciec dziecka ma dzieci z poprz.związku - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 24 cze 2015, 16:23

pani przyszła po becika.Panna, dołączyła dokumenty ojca dziecka, razem mieszkają.ale ojciec dziecka jest w trakcie rozwodu i ma dzieci z tegoż związku. Przy beciku nie rozkminiam sytuacji rodziny. Ale jakby panna chciała składać na rodzinne to ma jakiś wpływ, to , że ojciec dziecka jeszcze nie ma rozwodu i ma inne dzieci?
Justa84

Napisano: 24 cze 2015, 17:01

jak dla mnie do becika i zasilku ten sam sklad rodziny czyli ona konkubent i dziecko, jest tylko male ale :) byc moze zasilek na dwojke dzieci pobiera tez zona Pana konkubenta wiec on w dwoch skladzach rodziny raczej byc nie moze - trzeba to wyjasnic i niech sie okresli gdzie mu lepiej :):):)
gosciu

Napisano: 25 cze 2015, 8:53

co tu wyjaśniać, w składzie rodziny u żony być musi bo jest mężem i jego dochody być muszą, u pani ,, panny być może jeśli go wpisze ma rodzinne
ewitak

Napisano: 25 cze 2015, 9:10

niestety, przepisy SR są tak skonstruowane, że taki tatuś może być w składzie dwóch rodzin, mamy takie przypadki.
ODA

Napisano: 25 cze 2015, 9:35

ODA pisze:niestety, przepisy SR są tak skonstruowane, że taki tatuś może być w składzie dwóch rodzin, mamy takie przypadki.
wydaje mi sie ze nie masz racji
to ja

Napisano: 25 cze 2015, 11:13

a dlaczego NIE?. Panna z dzieckiem może tworzyć "rodzinę" z ojcem dziecka (pewnie masz takie przypadki), a że ten ojciec dziecka jest żonaty i MUSI występować w składzie innej rodziny korzystającej z zasiłku, to już inna inszość. System też na to pozwala.
ODA

Napisano: 25 cze 2015, 12:10

Ten Pan jest żonaty więc, zgodnie z ustawą, do składu rodziny należałoby wpisać również szanowną małżonkę tego, że tak się wyrażę, DUPKA.
elcia1

Napisano: 25 cze 2015, 12:39

elcia1 pisze:Ten Pan jest żonaty więc, zgodnie z ustawą, do składu rodziny należałoby wpisać również szanowną małżonkę tego, że tak się wyrażę, DUPKA.
żony Pana to juz nie , przeicez rodzina- oznacza odpowiednio: małżonków, rodziców dzieci.....
w tym przypadku w skladzie rodziny jest Pani i Pan jako rodzice dziecka a nie dodatkowo żona Pana ;)
masterm

Napisano: 25 cze 2015, 12:54

Dlaczego nie? Pomyśl
elcia1

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x