wychowawczy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 25 cze 2015, 8:30

mam taki przypadek. Pan X posiada działalność gospodarczą. Był na tacierzyńskim. Czy może ubiegać się o dodatek wychowawczy??
dodzia

Napisano: 25 cze 2015, 8:33

Ubiegać się może ale go nie dostanie.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 25 cze 2015, 8:36

a dlaczego?? kojarzy mi się coś z ubezpieczeniem ale nie byłam na szkoleniu. Możesz mi wyjaśnić??
dodzia

Napisano: 25 cze 2015, 8:42

Dorocia 82 lub ktoś inny możecie mi wyjaśnić jestem od miesiąca w ŚR :(
dodzia

Napisano: 25 cze 2015, 8:48

ma tylko dzialalnosc czy pracuje jeszcze gdzies?
masterm

Napisano: 25 cze 2015, 8:58

ma tylko działalność
dodzia

Napisano: 25 cze 2015, 8:59

aby uzyskac dod z tytulu urlopu wychowawczego musi pracodawca udzielic urlopu /sam sobie nie moze/, tzn moze ale dodatku u nas nie dostanie /wiem ze majac dzialalnosc gosp biora urlop i wtedy jakis skladek nie placa, tylko tyle/ ale dodatku nie dostana u nas
osa

Napisano: 25 cze 2015, 9:01

a jakiś art gdzieś coś bo ten facet na słowo nie odejdzie :(
dodzia

Napisano: 25 cze 2015, 9:04

osa pisze:aby uzyskac dod z tytulu urlopu wychowawczego musi pracodawca udzielic urlopu /sam sobie nie moze/, tzn moze ale dodatku u nas nie dostanie /wiem ze majac dzialalnosc gosp biora urlop i wtedy jakis skladek nie placa, tylko tyle/ ale dodatku nie dostana u nas
dokladnie, :) moze ewentualnie zawiesic dzialanosc celem sprawowania opieki wtedy mu mozemy utracic dochod co najwyzej ale czy mu to do czegos bedzie potrzebne to nie wiem :)
masterm

Napisano: 25 cze 2015, 9:06

w rozdziale 6 ustawy postepowania w sprawach przyznawania i wypłacania świadzceń rodzinnych jest napisane jakie dokumenty musza byc dostarczone
h) zaświadzceniem pracodawcy o terminie urlopu wychowawczego i okresie na jaki zostal udzielony oraz o okresach zatrudnienia
osa

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x