ojciec rozwiedziony składa wniosek

Wybrane tematy:
Dobry Start jednak do ZUS co z zakupionymi licencjami koniec Dobrego Startu upomnienie
ODPOWIEDZ
jola d
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

ojciec rozwiedziony składa wniosek

Post autor: jola d »

Mam pytanie: rozwiedziony Pan złożył elektroniczny wniosek o 300+ na syna. Więc ja na dzień dobry piszę mail, aby dostarczył wyrok sądu potwierdzający, że syn jest po rozwodzie pod jego opieką. Okazuje się, że zgodnie z wyrokiem sądu syn pozostaje pod formalną opieką matki. Ale państwo się dogadali, że opieką nad synem się dzielą. Uzgodnili, że wniosek złoży Pan, bo matka chłopca właśnie urodziła drugie dziecko i z tej przyczyny wniosek złożył ojciec. Co byście zrobili? Przyznali ojcu czy poinformowali go, że wniosek powinna w tej sytuacji jednak złożyć matka? Próbowałam dziś dodzwonić się na infolinię, ale cały czas zajęte. Piątek, piątunio...
Awatar użytkownika
kotbehemot
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: ojciec rozwiedziony składa wniosek

Post autor: kotbehemot »

Jedno pytanie....a na jakiej podstawie prosiłas o te dokumenty ?
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
jola d
Praktykant
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: jola d »

Bo po pierwsze Pan nie korzystał z pomocy i nie wiem, czy mnie nie okłamuje a po drugie najważniejsze z paragrafu 11 rozporządzenia [/u]wynika, że ustalając prawo do świadczenia dobry start uwzględnia się również odpowiednio inne dokumenty, w tym oświadczenia, niezbędne do ustalenia prawa do świadczenia dobry start.
Awatar użytkownika
kotbehemot
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kotbehemot »

Niekoniecznie. Par 10 . Złożył ojciec. Tyle.Potem masz par 30 jeżeli złoży też matka.
"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
" Mistrz i Małgorzata" Michaił Bułhakow
jasiak
VIP
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
Kontakt:

Post autor: jasiak »

no jeżeli matka złoży drugi wniosek to ja bym wtedy robiła postępowanie wyjaśniające
ODPOWIEDZ