ojcowie pozostałych dzieci - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 22 paź 2014, 7:46

wierzycielka (wolna) ma dwoje dzieci z różnymi ojcami, ubiega się o fa na jedno dziecko, z ojcem drugiego jest w dobrych relacjach mimo że miesiąc temu się rozstali i ustalili kwotę którą tatuś przekazuje na dziecko, poza tym interesuje się dzieckiem i często zabiera je do siebie;
czy wychowuje ?
nie zamieszkują razem ale w ustawie nie ma żadnego zapisu o wspólnym zamieszkiwaniu
czy liczę dochody tego tatusia - wierzycielka je załączyła do wniosku
czy taki tatuś jest w myśl ustawy "osobą, z którą rodzic osoby uprawnionej wychowuje wspólne dziecko" ?
magds

Napisano: 22 paź 2014, 7:52

Jeżeli wpisała go do grona rodziny dodała jego dochody to go ujmujesz po co zastanawiać się nad tym co autor ustawy miał na myśli
Ja mam kobitke która ma czwórkę dzieci (każde z innym jeden ojciec nie żyje) i z tymi trzema jest w bardzo dobrych stosunkach. Dwóch z nich jest często widzianych jak wychodzą z odwiedzin dzieci rano (hmmm.. chyba bawią się do rano w dom) ale ona dodaje mi tego trzeciego do grona rodziny podaje jego dochody i jest oki. Jakbym zaczęła się wgłębiać w sytuację to co ??? Wołać dochody tych dwóch a jeden z nich ma żonę to żony dochody też???
Taka normalna pomocowa rodzina hi hi
Eliza7536
Referent
Od: 15 kwie 2014, 8:11
Zajmuję się:

Napisano: 22 paź 2014, 8:01

jak najbardziej chciałam go zostawić ale zanegowała mi to szefowa, więc szukam argumentów
magds

Napisano: 22 paź 2014, 8:08

ale co szefowa ma do negowania??/ Co innego gdyby z nim była i nie chciała go podać to można coś tam negować
A ciekawe co zrobi szefowa jak ta osoba np oświadczy na załączniku że dostała pieniądze nieopodatkowane od powiedzmy babci po 2.000 miesięcznie
To co klient oświadczy jest święte kropka (choć przeważnie kłamią w drugą stronę)
Eliza7536
Referent
Od: 15 kwie 2014, 8:11
Zajmuję się:

Napisano: 22 paź 2014, 8:11

to nie takie proste Eliza
magds

Napisano: 22 paź 2014, 10:05

Ja mam inną sytuację. Kobieta ma 2 dzieci. Pierwsze ze związku małżeńskiego na które stara się o FA, drugie uznane przez ojca - brak zasądzonych alimentów, trzecie- ojciec nieznany. Kobieta do wniosku wpisała siebie i 3 dzieci a ojca drugiego dziecka nie podała, gdyż jak twierdzi on dobrowolnie płaci jej alimenty na co przedstawiła umowę spisana przed notariuszem :) . Mało tego ojciec tego dziecka jest bardzo roszczeniowy, razem wychowują te dzieci i przypuszczam , że to ostatnie dziecko tez jest jego tylko go nie uznał. Ma sporo pola więc broni się przed ujawnieniem dochodów. Wysłałam już tysiące pism do niej a ona do mnie i tak sie bujam juz 2 miesiące.
jolka2

Napisano: 22 paź 2014, 11:13

a na kogo ona składa o fa bo ja tu nie widzę żadnego uprawnonego
mnmn

Napisano: 22 paź 2014, 11:18

do jolki2 sory źle przeczytałam bo raz piszesz że kobieta ma 2 dzieci a w skład rodziny wpisała siebie + 3 dzieci
mnmn

Napisano: 22 paź 2014, 11:38

faktycznie, pomyłka, Kobieta ma 3 dzieci
jolka2

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x