OKRESY SKŁĄDKOWE/NIESKŁADKOWE- KOREKTA ZUS
-
- Stażysta
- Zajmuję się: kdr ops
- Kontakt:
OKRESY SKŁĄDKOWE/NIESKŁADKOWE- KOREKTA ZUS
Z INFORMACJI ZUS, USTALENIA NIEZBĘDNEGO OKRESU UBEZPIECZENIA WYNIKA ZE PANI POBIERAJACA DO XII/ 2020 ZASIŁEK Z MOPS, OPŁACANE SKŁADKI EMERYTALNO-RENTOWE MA UDOWODNIONYCH LAT UBEZPIECZENIA 23 ŁĄCZNIE W TYM SKŁĄDKOWE 19 LAT , NIESKŁADKOWE 4 , CZY TO OZNACZA ZE POWINNISMY ZROBIC KOREKTY DO OKRESU UZYSKANIA PRZEZ PANIA 20 LAT niezbędnego okresu ubezpieczenia (składkowego i nieskładkowego) odpowiednio 20-letniego przez kobietę ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: OKRESY SKŁĄDKOWE/NIESKŁADKOWE- KOREKTA ZUS
zdecydowanie tak.
przy okazji pytanie: czy do zapytania do ZUS o okresy składkowe i nieskładkowe wysyłacie w załączeniu świadectwa pracy itp?
przy okazji pytanie: czy do zapytania do ZUS o okresy składkowe i nieskładkowe wysyłacie w załączeniu świadectwa pracy itp?
- maggi_24
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: OKRESY SKŁADKOWE/NIESKŁADKOWE- KOREKTA ZUS
a ja mam pytanie czy wysyłacie do zus zapytanie o okresy składkowe i nieskładkowe osoby która nigdy nie pracowała a ubiega się o świadczenie pielęgnacyjne lub szo??? i co ma wpisać w druku ERP6 do ZUS... czy opłącać jej składki emer - rent bez zapytania do zus???
-
- Stażysta
- Zajmuję się: kdr ops
- Kontakt:
Re: OKRESY SKŁĄDKOWE/NIESKŁADKOWE- KOREKTA ZUS
ZAWSZE WYSYŁAMY ZAPYTANIE, JUZ MIAŁAM PRZYPADKI ZE NIBY OŚWIADCZALI ZE NIE MAJA PRZEPRACOWANYCH 20/25 LAT SKŁADKOWYCH , ZGŁASZAŁAM DO UBEZPIECZEŃ A POTEM SIE BUJAŁAM Z KOREKTAMI, BO Z ZUS PRZYSZŁO ZE JUZ MA WYMAGANY OKRES SKŁADKOWY
Oprócz OKRESY SKŁĄDKOWE/NIESKŁADKOWE- KOREKTA ZUS - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
ŚP i świadczenie rodzicielskie
Czy weryfikacja ryczałtu działa poprawnie ?
co zrobic w tym przypadku
Osiągnięto maksymalną ilość wywołań
ZP a ukończenie 75 r.ż "głupie pytanie"
potrącenie NP z ZR
Czyste powietrze 13
Świadczenia rodzinne do ZUS
przelewey Sygnity
prawomocność
Becik - za jaki rok dochody
Dochód z działalności pokazuje podatek należny zamiast opłaconego
Dłużnik wyprowadził się do innej gminy
Nieszczęsne wiele kodów