ominełam dziecko we wniosku co zrobić - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 sie 2016, 11:03

Witam proszę pomóżcie krok po kroku jak zrobić prawidłowo w programie KDR
wprowadzałam wniosek rodzinie i karty przyszły, dopiero wtedy zorientowałam się, że nie wprowadziłam jednego dziecka. Z wyjaśnień Ministerstwa wynika, że jeżeli uzupełniamy rodzinę, nie przysługuje gminie dotacja. jak zrobić w programie ,jak uzupełnić skład rodziny? tak żeby nie liczyło tej jednej osoby jako nowej. Nie wiem jak to zrobić w programie , jak wchodzę w zakładkę wnioski do obsłużenia to nie mogę znaleźć uzupełnienie składu rodziny i czy wprowadzam tylko wnioskodawcę i zaznaczam ,że nie wnoszę dla tej osoby o kartę , a jak wchodzę rodzaj wniosku to tylko to się pokazuje:
-Wnoszę o przyznanie Karty Dużej Rodziny
-Wnoszę o wydanie duplikatu Karty Dużej Rodziny
-Wnoszę o przyznanie Karty Dużej Rodziny dla nowego członka rodziny
-Nie wnoszę o przyznanie Karty Dużej Rodziny
-Wnoszę o przyznanie nowej Karty Dużej Rodziny dla członka rodziny wielodzietnej, który był już wcześniej jej posiadacze
może ja że wchodzę proszę o pomoc jak top zrobić w programie krok po kroku
Jula35

Napisano: 04 sie 2016, 12:13

Musisz w rejestracji wniosku wprowadzić wniosek o przyznanie KDR (wpisujesz wnioskodawcę, następnie w członkach rodziny tylko to dziecko), robisz zapisz, zatwierdź, pojawi się komunikat: coś o obsłudze (nie pamiętam dokładnie :D ), robisz tak, następnie musisz uzupełnić w podrodzaj wniosku: uzupełnienie rodziny.
goscw
Stażysta
Od: 11 sty 2016, 13:17
Zajmuję się:

Napisano: 04 sie 2016, 14:19

wprowadziłam wszystko tak jak powyżej weszłam w zakładkę wniosek do obsłużenia, znalazłam rodzine do której ma być przypisane dziecko, weszłam w decyzje przyznanie/ karty zaznaczyłam dziecko, gdzie wnoszę o uzupełnienie rodziny, jest też wnioskodawca , ale nie wnosiłam o przyznanie karty, bo ma, zahaczyłam dziubek tylko przy dziecku, wynik rozpatrzenia zahaczyłam - przyznanie i powinna zapisać, ale on nie chce mi zapisać i nie zgłasza żadnego komunikatu, próbowałam już wiele rzazy i robi to samo, co powinnam zrobić jeszcze lub co robię żle, że nie chce zapisać
Jula35

Napisano: 04 sie 2016, 14:30

Miałam to samo.
Przy wnioskodawcy klikasz ze "nie wnoszę o przyznanie KDR" , a przy dziecku masz ze "wnoszę o przyznanie KDR". I musisz zaznaczyć i wnioskodawcę i dziecko "ptaszkiem" i zatwierdzić, bo inaczej nie będziesz mogła zamówić karty dla dziecka, jak zaznaczysz jedynie dziecko. Dla wszystkich we wniosku musisz miec zatwierdzone rozpatrzenie, bo inaczej program nie pozwoli Ci przejść dalej, czyli do zamówienia kart. I jak zatwierdzić wynik rozpatrzenia to automatycznie karta dziecka, będzie miała status za zamówienia.

Pozdrawiam :)
Marta3333

Napisano: 04 sie 2016, 14:53

zahaczyłam rodzaj pozycji wniosku dla wnioskodawcy i dziecka i chciałam zapisać , wyskoczył taki błąd

Błąd

Nie można rozpatrzyć pozytywnie pozycji wniosku, gdyż:Wybrano pozycję dla której nie wnosi się o przyznanie wniosku
jula35

Napisano: 04 sie 2016, 14:57

no to dla wnioskodawcy zaznacz nierozpatrzono. w każdym razie wszystkie osoby z wniosku powinny miec zatwierdzony wynik bo inaczej nie zamówisz kart. próbuj.
Marta3333

Napisano: 04 sie 2016, 15:00

Znalazłam maila w którym Pani z asseco tłumaczyła mi co trzeba zrobić w takiej sytuacji.

"Jeżeli na wniosku sa pozycje "Nie wnoszę", to dla tych pozycji należy zapisać wynik rozpatrzenia - Nierozpatrzono.
Dla każdej pozycji na wniosku należy zapisać wynik rozpatrzenia, aby można było zatwierdzić wniosek i przyznać karty. "
Marta3333

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x