Pracownik powinien oświadczyć każdemu Pracodawcy/Zleceniodawcy czy w danym miesiącu osiąga wynagrodzenie (w sumie ze wszystkich umów) większe niż minimalne tj powyżej 4242 zł jeżeli tak to każdy z Pracodawców/Zleceniodawców musi odprowadzić Fundusz pracy bez względu na to że u niego wynagrodzenie jest poniżej minimalnego.
My na oświadczeniu mamy napisaną taką wzmiankę, że o wszelkich zmianach Zleceniobiorca ma nas niezwłocznie poinformować. Czyli jeżeli oświadczył, że ma poniżej minimalnej a to się zmieni w następnym miesiącu to ma obowiązek nas poinformować. Dajemy jedno oświadczenie na początku zatrudnienia
Jeśli zleceniobiorca nie poinformuje to nic mu nie zrobicie a jak na kontroli zus wyjdzie, że zarobił więcej u innego pracodawcy to i tak będziecie musieli zrobić korekty i zapłacić. Oczywiście takie oświadczenie to podkładka, ale tylko do dokumentacji. Byłam świadkiem takiej sytuacji.
Praktykowaliśmy jedno oświadczenie przy umowie, ale później prosiłam o wypełnianie oświadczenia do każdego rachunku, żeby zleceniobiorca miał świadomość.
Opłacamy FP tylko jeśli dana osoba ma składki emerytalno-rentowe (np. własny pracownik) jeśli ma minimalne u innego pracodawcy (umowa o pracę ) to zglaszamy tylko do zdrowotnego. Tak jest u mnie chyba, że poprzednicy mają rację
Wracając jeszcze do opieki wytchnieniowej, jak opłacacie składki od umów zlecenie ? Bezpośrednio przelew do ZUS z konta "wytchnieniówki" czy robicie przelew wszystkich składek z podstawowego konta a później robicie refundację składek z konta "wytchnieniówki" na konto podstawowe ?