opiekun prawny

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
~Wojtek

opiekun prawny

Post autor: ~Wojtek »

Chciałbym przejąć opiękę prawną nad nieletnimi jeśli ktoś chce sie zrzec. Czy można dać takie ogłoszenie ? Czy jest to zgodne z prawem ?
~ale jaja

Re: opiekun prawny

Post autor: ~ale jaja »

co????????? ogłoszenie samo w sobie pewnie nie jest przestępstwem. A napisz coś więcej.
~Wojtek

Opiekun prawny przejmę opiekę

Jestem już opiekunem prawnym ale chciałbym przejąć jeszcze po kimś czy jest taka możliwość ?
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

Można wiedzieć dlaczego?
~Wojtek

potrzebuje odpowiedzi a nie wypytywania dziękuje poradzę sobie sam
~ale jaja

zwrot z podatku??????? wynagrodzenie za opiekę??????
~ale jaja

A mnie ciekawość zżera.
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

Wojtku po co te nerwy. Ja też potrzebuję odpowiedzi. Podobnie jak ~ale jaja mnie też ciekawość zżera :)
Masz jakieś konkretne oczekiwania względem dzieci dla których chcesz być opiekunem prawnym? Mają być zdrowe czy mogą być też upośledzone? Tylko grzeczne, czy niegrzeczne też mogą być? Przebywające w placówkach czy nie?
~ja

Post autor: ~ja »

Wojtek a powierzyłbyś dziecko osobie, która w ten sposób się ogłasza?
~hey

Post autor: ~hey »

masakra!!! Wojtku do tej pory na tym forum byles dla kims kto znal temat ( od strony dzieci ) teraz jestem w szoku. Mam nadzieje ze w ogloszeniu nie zastrzeżesz, ze trzeba dozucic opony zimowe.
ODPOWIEDZ