Pani która jest opiekunem prawnym dziecka pochodzenia rumuńskiego otrzymała zaświadczenie z tamtego kraju, iż została wpisana jako opiekun prawny tego małoletniego dziecka. Czy na podstawie takiego zagranicznego zaświadczenia mogę przyznać becikowe?
na podst. zagranicznego zaśw. to ja bym nie przyznała
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Ewalu ale dlaczego?, zaświadczenie jest przetłumaczone przez tłumacza Ambasady Rumunii w Polsce. Muszę dać tej kobiecie odpowiedź a nie wiem co jej powiedzieć???? Podpowiedzcie proszę co zrobić.
w naszej ustawie i rozporządzeniu jest mowa o: orzeczenie sądu rodzinnego o ustaleniu opiekuna prawnego dziecka,
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu pisze:w naszej ustawie i rozporządzeniu jest mowa o: orzeczenie sądu rodzinnego o ustaleniu opiekuna prawnego dziecka,
może inni coś na ten temat .... ?