opiekun prawny dla osoby w DPS płatny - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 17 gru 2015, 16:58

~o~ pisze:przyznajesz od miesiąca złożenia wniosku u Ciebie

decyzja- zależy na jakim programie pracujesz..... u mnie decyzję wydaję opiekunowi prawnemu i przyznaję na osobę uprawnioną czyli niepełnosprawnego ......w uzasadnieniu daj ze dwa zdania coby nie było wątpliwości czyje to świadczenie, powołaj sie na decyzję sądu o ustanowieniu opiekuna prawnego osoby całkowicie ubezwłasnowolnionej
robię dokładnie tak samo i wypłacam 153 zł oni dzielą sobie sami dec. na opiekuna prawnego w uzasadnieniu informuje na jakiej podstawie tak zrobiłam i w listach wypłat zawsze zaznaczam (ręcznie, długopisem) koło nazwiska opiekuna że to wypłata w sprawie pan XY z pieczątką- tak chcieli w moim dpsie.
mok

Napisano: 18 gru 2015, 9:19

ja nawet list do dps nie robię :lol: :lol: :lol: ---dostają decyzję i na tej podstawie w DPS pracownicy socjalni sporządzają listy dla ich księgowości aby porozliczać wpływy z zasiłków.

jak dla mnie mieszkańcy dps---- to tacy sami świadczeniobiorcy jak ci z ulicy kwiatowej, miodowej czy piwnicznej...... nie traktuję ich inaczej
~o~

Napisano: 18 gru 2015, 9:24

my dzielimy, Sygnity bardzo ładnie pozwala na podzielenie wypłat między instytucję i osobę
a jak osoba tak chce to niech ma ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 18 gru 2015, 10:30

ja pracuję na Sygnity - Tom. a kiedy tą wpłatę mogę rozdzielić przed zatwierdzeniem wniosku czy przy każdej liście wypłat??? Jest jakaś podstawa prawna na to rozdzielenie??? czy w decyzji w uzasadnieniu piszemy coś o tym podziale świadczeń?
kasia7

Napisano: 18 gru 2015, 10:44

jak masz zatwierdzoną decyzję, w oknie decyzji wchodzisz w plan wypłat, modyfikuj, potem podziel pozycję i można wybrać zdefiniowane instytucje
nie, my w decyzji nic nie piszemy, osoba składa podanie o podział, odpisujemy że nie ma problemu i już
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 18 gru 2015, 10:56

odbiorcą decyzji jest opiekun prawny i tylko jemu wysyłam decyzję + informację o podziale wypłat???
kasia7

Napisano: 18 gru 2015, 10:57

no tak
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 18 gru 2015, 11:06

dzięki:)
kasia7

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x