Jak wygląda procedura, gdy dowiaduje się nieoficjalnie od pracownika socjalnego, że opiekun zneca się nad swoim rodzicem? Musi pewnie oficjalnie napisac mi informacje i wtedy ja pewnie wszczynam postępowanie, wzywam gościa i uchylam , czy dobrze rozumiem? a co gdy nie wyrazi zgody?
jak opiekun sie zneca i to zauwazyl pracownik socjalny to ten pracownik socjalny powinien chyba raczej wniosek do prokuratury zlozyc na potrzeby swiadczenia to istotna jest sprawa opieki - jesli wyraznie wskazuje ci wywiad ze nie sprawuje opieki to uchylasz swiadczenie...znecanie to pod inne paragfary podlega;-) chyba macie tam jakis zespol interdyscyplinarny w gminie, jesli nie do prokuratora to przynajmniej do tego zespolu zglosic to znecanie a oni pociagna to dalej...
oficjalne pismo od pracownika socjalnego o znęcaniu, pod to wywiad z tą chorą osobą i na tej podstawie bym uchylała - znęcanie to chyba nie jest żaden rodzaj opieki?? ja tu nie mam żadnych wątpliwości żeby uchylić - tylko trzeba na to miec dowody w aktach.
aneta83 pisze: gdy dowiaduje się nieoficjalnie od pracownika socjalnego, że opiekun zneca się nad swoim rodzicem?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes