Opiekunowie wciąż bez świadczenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 18 sty 2014, 11:07

Wykluczeni opiekunowie dorosłych osób niepełnosprawnych walczą o przywrócenie świadczenia pielęgnacyjnego. Przedstawiciele ok. 150-tysięcznej grupy opiekunów osób z niepełnosprawnością przyjechali z całej Polski na kolejne spotkanie w Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej, by dowiedzieć się, w jakim terminie ustawodawca zrealizuje wyrok Trybunału Konstytucyjnego z 5 grudnia ubiegłego roku dotyczący ustawy o świadczeniach rodzinnych.

- Spotkanie było żenujące, niczego nowego się nie dowiedzieliśmy, oprócz tego, że trwają prace nad ustawą. Nie potrafiono nam jednak powiedzieć, ile czasu jeszcze to potrwa - mówi Marzena Kaczmarek, przedstawicielka środowiska opiekunów osób z niepełnosprawnością po spotkaniu w Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej 16 stycznia br.

https://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/177233
~info

Napisano: 18 sty 2014, 16:16

POlityczne elity gardzą plebsem ! ale jeszcze przyjdzie czas rozliczeń !!!

Nic nie trwa wiecznie ! przez 2 kadencje tyle nakradli że już WYSTARCZY !!!!! NARÓD ich ROZLICZY !!!

~trygław

Napisano: 19 sty 2014, 0:21

sory ale narod im nic nie zrobi nie ma co liczyc na cud przeciez na wybory chodza tylko ludzie zwiazani z partiami reszta siedzi w domu
~edek

Napisano: 19 sty 2014, 1:02

beneficjenci polityki tuska oczywiście będą chcieli żeby nic się nie zmieniło, dlatego pójdą głosować na PO, a reszta ??????? hm ...

może więcej osób się w końcu obudzi ?!

przynajmniej ja się obudziłem ! bo głosowałem ostatnio na PO i przeciw L. Kaczyńskiemu na prezydenta ! czego bardzo żałuję !
bo polityka tuska i komorowskiego zaczeła mnie nękać !!!!! i stałem się WYKLUCZONYM OPIEKUNEM !!!
~trygław

Napisano: 19 sty 2014, 1:08

dodam jeszcze do poprzedniego mojego wpisu ...

\"Idę prosto, pier*ole obie wasze Polski
Idę prosto, nie zbaczam ni w lewo ni w prawo\"
~trygław

Napisano: 19 sty 2014, 14:39

21 stycznia br. w Senacie, podczas posiedzenia Komisji Praw Człowieka, Praworządności i Petycji, zostanie rozpatrzona petycja dotycząca przyznania prawa do zasiłku dla bezrobotnych z tytułu ustania osobistej opieki nad niepełnosprawnym. (P8-18/13).

https://www.senat.gov.pl/wydarzenia/art,1483,new.html
~info

Napisano: 20 sty 2014, 11:22

A niby jakim cudem jakis termin ktos miał wam podac?
Wróżki tam siedzą, ze maja juz wiedziec, kiedy sejm uchwali nowelizacje, kiedy senat tez ja uchwali, kiedy prezydent podpisze i kiedy dziennik ustaw opublikuje?
Idi.otyczne pytania zadajcie i macie na nie odpowiedzi.
~xy

Napisano: 20 sty 2014, 15:18

xy tu nie chodzi o dokładną datę ale jest wyrok który mówi o ,,naprawie\'\' bez zbędnej zwłoki a w każdym kodeksie /kpa, kc, kk czy p.p.s.a/ termin ten powinien zamknąć się w dwóch miesiącach i nie kracz tu o wróżkach, bo dużo wcześniej wiedzieli, że ustawa jest niezgodna z konstytucją a teraz zachowują się tak jakby ,,spadli z drzewa\'\'
~Kati

Napisano: 20 sty 2014, 15:25

\"termin ten powinien zamknąć się w dwóch miesiącach\"

Pokaż go to palcem, bo inaczej nie uwierzę. Bez zbędnej zwłoki to w żadnym kodeksie nie jest określony, konkretny termin. Zresztą ani kpa, ani kpc, kk czy kc nie zawierają przepisów dot. tworzenia ustaw. Więc kłamiesz, albo nie wiesz co piszesz.
~Iks

Napisano: 20 sty 2014, 15:47

Gratuluje wiedzy - zamknąc w 2 miesiace proces legislacyjny uchwalania ustawy?
Z ksiezyca spadłaś z takim terminem?
To nie postepowanie administracyjne o wydanie decyzji.
Bełkoczecie jak potłuczeni, co jeden to wiekszy ekspert
~xyz

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x