Opisywanie faktur - Stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 30 cze 2016, 12:41

Witam,
Chciałabym się dowiedzieć jak funkcjonuje to w innych gminach czy faktury, które są przynoszone przy rozliczaniu stypendiów są opisywane przed rodziców? Czy pracownika merytorycznego?
Nowa_13
Stażysta
Od: 28 kwie 2016, 17:27
Zajmuję się:

Napisano: 30 cze 2016, 14:51

u nas ja opisuje fry: Prawodłowa Fra nr... z dnia ....
przystawiam pieczatke :stwierdzam zgodnosc merytoryczna i pieczatke GOPS.
jajaja

Napisano: 01 lip 2016, 9:21

u nas też ja opisuję
przystawiam pieczątkę wpływową na każdej fakturze i na odwrocie jeszcze 3:)
chętnie bym się tej przyjemności pozbyła;)
xyz@

Napisano: 04 lip 2016, 14:57

Na szkoleniach było mówione aby faktury zostały opisywane przez wnioskodawce. U nas praktykowane jest aby faktury były opisywane w następujący sposób:
Gdy na jedno dziecko:

Faktura zgodna z decyzją przyznającą stypendium na córkę (imię i nazwisko).

Podpis wnioskodawcy
Gdy na drugie i kolejne dziecko:

Poz. 1 – 3 zakupiona zgodnie z decyzją przyznającą stypendium na córkę (imię i nazwisko).
Poz. 4 – 6 zakupiona zgodnie z decyzją przyznającą stypendium na córkę (imię i nazwisko).

Podpis wnioskodawcy

Moim zadaniem jest jedynie wprowadzenie faktur do programu i zrobienia lisy wypłat ;)
Nowa_13
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 11 lip 2016, 8:24

...u nas wypłaty są 2 razy w tygodniu, uczniów około 400, każda mama ma przynajmniej po 2 -3 dzieci są też mamy z 5 - 6 dzieci, i tak wyobraziłam sobie jakby to miało być, jakbym teraz miała każdą fakturę pieczętować, opisywać.... ciężko - przykład dziennie przyjmuję minimum 30-40 mam (a zdarza się przed wypłatą na piątek 60 mam )to razy ilość dzieci średnio 3, na każde dziecko jednorazowo mama ma po 3 -4 faktury za drzwiami jeszcze około 20 osób ... hmmmm, teraz po przyjmowaniu faktur zostaje mi 2 godziny na wprowadzenie faktur do systemu, i jeszcze zrobienie listy wypłat co drugi dzień, .... no... gdybym chociaż stażystkę miała do pomocy rozumiem ale samemu - ciężko.
gość 35

Napisano: 12 lip 2016, 8:30

ja nie wprowadzam fak. do systemu, pracuje na SYGNITY. Mam tylko not. słuzbową na której pisze ,ze przynznano styp. na kwote X, rozliczyla się z kwoty Y i tyle ma wpłcone, na ile sie rozliczyla/ Osoba pisze mi jeszcze na oświadczeniu,że pozostalej kwoty nie bedzie sie rozliczc .
jajaja

Napisano: 12 lip 2016, 10:13

jajaja pisze:ja nie wprowadzam fak. do systemu, pracuje na SYGNITY. Mam tylko not. słuzbową na której pisze ,ze przynznano styp. na kwote X, rozliczyla się z kwoty Y i tyle ma wpłcone, na ile sie rozliczyla/ Osoba pisze mi jeszcze na oświadczeniu,że pozostalej kwoty nie bedzie sie rozliczc .

...ja tez pracuję na SYGNITY tylko jak wprowadzi się faktury do systemu i zrobi listy wypłat to fajnie ten program kontroluje kwoty i nawet jeśli wprowadzi się większą kwotę to nie wypłaci więcej od tego co ma przyznane, a poz tym, można łatwo wtedy sprawozdania generować.
Tylko zależy pewnie też od tego ile ma się uczniów bo przy mojej ilości ten program naprawdę jest przydatny,
Pozdrawiam :)
gość 35

Napisano: 12 lip 2016, 10:27

ja mam ponad 400 uczniów, ale nie wiem nawet gdzie w programie moge wprowadzic kwoty fak. jesli mogę prosze o podpowiedz:)
jajaja

Napisano: 12 lip 2016, 11:10

jajaja pisze:ja mam ponad 400 uczniów, ale nie wiem nawet gdzie w programie moge wprowadzic kwoty fak. jesli mogę prosze o podpowiedz:)

Proszę bardzo:
- rozwijamy zakładkę "Wnioski ST" --następnie: "Lista dokumentów finansowych"
tylko dla ułatwienia nie wszystko trzeba w oknie uzupełniać więc jeśli poporadę dłuższą to mogę udzielić ...
gośc 35

Napisano: 18 lip 2016, 9:54

Zgodzę się, że wprowadzanie do systemu jest o wiele łatwiejsze.
Wypłatę tak często dlaczego?
A korzystając z okazji mogę podpytać czy macie jakieś określone schematy co wszystkie osoby mogą kupić za przyznane stypendium? Bo są takie sprzeczne rzeczy. Zakupiona jest sukienka, która nie powinna zostać uwzględniona jednak sklep robi dopisek odzież sportowa i niby jest wszystko dobrze. Czy to poprawnie?
Nowa_13
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x