opłata za piwnicę - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 18 mar 2022, 8:38

Proszę o radę, mam pierwszy wniosek w którym uwzględniona jest opłata za piwnicę. Czy liczycie to jako wydatek?
Mikolaze
Referent
Od: 05 lis 2021, 20:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Napisano: 18 mar 2022, 9:40

Mikolaze pisze:
18 mar 2022, 8:38
Proszę o radę, mam pierwszy wniosek w którym uwzględniona jest opłata za piwnicę. Czy liczycie to jako wydatek?
nie liczymy, gdyż to jest z całą pewnością dodatkowa piwnica, a to już luksus :lol:
lusia&lusia
Starszy referent
Od: 27 sty 2017, 20:26
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.

Napisano: 21 mar 2022, 9:35

lusia&lusia pisze:
Mikolaze pisze:
18 mar 2022, 8:38
nie liczymy, gdyż to jest z całą pewnością dodatkowa piwnica, a to już luksus :lol:
to jest najem mieszkania z TBS, w wydatkach własnie jest ujęta opłata za piwnicę w wysokości 50 zł. Wstępnie też myślałam ze nie liczymy tego do wydatków ale wczytując się głębiej w różne artykuły mam wątpliwości... Czy ktoś ma jeszcze jakies doświadczenie w tym?
Mikolaze
Referent
Od: 05 lis 2021, 20:42
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe

Napisano: 21 mar 2022, 10:28

Dodatek przyznajesz na lokal mieszkalny i związane z nim wydatki, jeśli masz wyodrębnioną piwnicę nie liczysz jej, to tak jak w czynszu mają garaż
monelia100
Stażysta
Od: 18 kwie 2017, 16:46
Zajmuję się: SR

Napisano: 22 mar 2022, 8:30

USTAWA
z dnia 21 czerwca 2001 r.
o ochronie praw lokatorów, mieszkaniowym zasobie gminy i o zmianie Kodeksu cywilnego

art2 ust.1 pkt 7

powierzchni użytkowej lokalu - należy przez to rozumieć powierzchnię wszystkich pomieszczeń znajdujących się w lokalu, a w szczególności pokoi, kuchni, spiżarni, przedpokoi, alków, holi, korytarzy, łazienek oraz innych pomieszczeń służących mieszkalnym i gospodarczym potrzebom lokatora, bez względu na ich przeznaczenie i sposób używania; za powierzchnię użytkową lokalu nie uważa się powierzchni balkonów, tarasów i loggii, antresoli, szaf i schowków w ścianach, pralni, suszarni, wózkowni, strychów, piwnic i komórek przeznaczonych do przechowywania opału;
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x