Opodatkowanie usług ośrodka pomocy społecznej po centralizac - Księgowość

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 31 sty 2017, 18:23

chyba trzeba będzie napisać o interpretację podatkową , a to trochę potrwa -czy nikt nie ma podobnego problemu z odpłatnośćią za za pobyt w DPS członka rodziny !!!!! :cry:
Kaja13

Napisano: 31 sty 2017, 19:51

U nas wpisujemy do sprzedaży,jako zw. na koniec miesiąca wystawiamy fakturę wewnętrzną z jedna kwotą zbiorcza lub jakiś inny dokument wewnętrzny, nie wystawiamy faktury osobie fizycznej .
MTM

Napisano: 01 lut 2017, 10:40

MTM- Nie mniej jednak Wykazujesz to w rejestrze sprzedaży VAT?
Gość

Napisano: 02 lut 2017, 11:28

UWAGA

WCZORAJ ODWOŁANO WSZYSTKICH DYREKTORÓW ODPOWIEDZIALNYCH ZA VAT W MF.

Są powołani nowi i pewnie będą nowe interpretacje....
TWoj
Podinspektor
Od: 10 maja 2016, 15:48
Zajmuję się:

Napisano: 02 lut 2017, 19:20

P.TWoj to nie jest żart ?
Ledwo człowiek przyswoił ( narazie-poziom 1 w skali od 0 do 10 :lol: ) dotychczasowe interpretacje , jako tako zacżęło to się w głowie układać i masz Ci babo placek .
Pozdrawiam i życzę wszystkim wytrwałości
Kaja13

Napisano: 02 lut 2017, 22:01

Trzeba wierzyć w to,że zniosą centralizację VAT na poziomie urząd - OPS bo dla mnie jest to totalna bzdura :( Powiało trochę optymizmem po wpisie TWoj - obyś miał więcej takich dobrych wieści.Pozdrawiam :)
AGA 57

Napisano: 09 lut 2017, 19:37

Kaja13 pisze:
A teraz moja prośba o pomoc - wracam do tych nieszczęsnych odpłatności rodziny za pobyt w DPS członka rodziny. Umowa podpisana z córką przebywającej w DPS matki o ponoszenie częściowej odpłatności zawarta jest na podstawie art.61.ust.2 lit.b i art.103 ust.2. ustawy o pomocy społecznej - czyli podstawą prawną nie jest KC i w kolejnym etapie sporządzona decyzja w sprawie odpłatności - czy mam wystawiać frę i ujmować ją w rejestrze Vat ?
Podciągam do góry. Czy ktoś już wie, co i jak wtej sprawie? Proszę o odpowiedź.
mazda

Napisano: 09 lut 2017, 19:56

My tak mamy. Nie wystawiam żadnej tv. Kobieta wpłaca na podstawie decyzji. Na chwilę obecną traktuje ta wpłatę jako zwolniona z VAT, więc wykazuje w deklaracji w zwolnionych i mam ewidencję sprzedaży w exelu na podstawie wyciągu bankowego.
Saren

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x