Pani pobierała śp i zp na dziecko do stycznia 2025r.
Teraz dostała orzeczenie z Powiatowego zespołu i nie ma punktu 7 na tak. Bedzie się odwoływała .
Złożyła wniosek na zasiłek pielęgnacyjny. Czy mogę wniosek rozpatrzyć i wydać decyzję już teraz ? Czy musimy czekać co orzeknie Wojewódzki Zespół ds orzekania o niepełnosprawności?
orzeczenie a zasiłek pielegnacyjny
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚR/FA/CP/SW/DO
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Re: orzeczenie a zasiłek pielegnacyjny
Orzeczenie powiatowego zespołu nie jest ostateczne, więc nie można na nie przyznać żadnych świadczeń. Trzeba wydłużyć ZP/ŚP z poprzedniej decyzji ZP/ŚP.
-
- Referent
- Zajmuję się: SR,FA,CP, DO i wszelkie programy rządowe.
- Kontakt:
Re: orzeczenie a zasiłek pielegnacyjny
Czy mogę wniosek rozpatrzyć i wydać decyzję już teraz ------------NIEQerty pisze: 25 lut 2025, 9:06 Pani pobierała śp i zp na dziecko do stycznia 2025r.
Teraz dostała orzeczenie z Powiatowego zespołu i nie ma punktu 7 na tak. Bedzie się odwoływała .
Złożyła wniosek na zasiłek pielęgnacyjny. Czy mogę wniosek rozpatrzyć i wydać decyzję już teraz ? Czy musimy czekać co orzeknie Wojewódzki Zespół ds orzekania o niepełnosprawności?
Czy musimy czekać co orzeknie Wojewódzki Zespół ds orzekania o niepełnosprawności? -------TAK
Oprócz orzeczenie a zasiłek pielegnacyjny - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Czy miał ktoś sytuacje zeby wysyłac decyzje przyzanjącą SP do SKO o wznowiebnie postepow?ania
JAKIE EMPATIE
Stopień lekki a uchylenie decyzji
stwierdzenie nieważności decyzji
ŚP stare czy nowe zasady - jak liczyć? Pomocy
Świadczenie rodzicielskie najpierw ojciec nieznany z potem uznanie ojcostwa
jak robicie
za który miesiąc uzysk?
ŚP a pełnienie funkcji sołtysa
podstawa prawna SP
zasiłek rodzinny
MOPR Kielce zwolnienia w ops?
szkolenia- orzeczenia o niepełnosprawności