orzeczenie a zasiłek pielegnacyjny

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Qerty
Referent
Zajmuję się: ŚR/FA/CP/SW/DO
Kontakt:

orzeczenie a zasiłek pielegnacyjny

Post autor: Qerty »

Pani pobierała śp i zp na dziecko do stycznia 2025r.
Teraz dostała orzeczenie z Powiatowego zespołu i nie ma punktu 7 na tak. Bedzie się odwoływała .
Złożyła wniosek na zasiłek pielęgnacyjny. Czy mogę wniosek rozpatrzyć i wydać decyzję już teraz ? Czy musimy czekać co orzeknie Wojewódzki Zespół ds orzekania o niepełnosprawności?
jollaa
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Re: orzeczenie a zasiłek pielegnacyjny

Post autor: jollaa »

Orzeczenie powiatowego zespołu nie jest ostateczne, więc nie można na nie przyznać żadnych świadczeń. Trzeba wydłużyć ZP/ŚP z poprzedniej decyzji ZP/ŚP.
@Kiki8074
Referent
Zajmuję się: SR,FA,CP, DO i wszelkie programy rządowe.
Kontakt:

Re: orzeczenie a zasiłek pielegnacyjny

Post autor: @Kiki8074 »

Qerty pisze: 25 lut 2025, 9:06 Pani pobierała śp i zp na dziecko do stycznia 2025r.
Teraz dostała orzeczenie z Powiatowego zespołu i nie ma punktu 7 na tak. Bedzie się odwoływała .
Złożyła wniosek na zasiłek pielęgnacyjny. Czy mogę wniosek rozpatrzyć i wydać decyzję już teraz ? Czy musimy czekać co orzeknie Wojewódzki Zespół ds orzekania o niepełnosprawności?
Czy mogę wniosek rozpatrzyć i wydać decyzję już teraz ------------NIE

Czy musimy czekać co orzeknie Wojewódzki Zespół ds orzekania o niepełnosprawności? -------TAK
ODPOWIEDZ