orzeczenie o niepełnosprawności - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 25 mar 2015, 14:50

mam orzeczenie o niepełnosprawności dziecka gdzie jest stopień lekki czy będę miała jakieś świadczenie na to orzeczenie bo nigdy o nic się nie ubiegałam w GOPS i ni ewiem czy mam iść z tym orzeczeniem czy i tak nie będzie nic z tego tytułu

zza odpowiedź dziękuje Zofia
zofia..

Napisano: 25 mar 2015, 14:51

a ile dziecko ma lat?
awatar

Napisano: 25 mar 2015, 14:55

16 skończone
zofia....

Napisano: 25 mar 2015, 14:57

zofia.. pisze:mam orzeczenie o niepełnosprawności dziecka gdzie jest stopień lekki czy będę miała jakieś świadczenie na to orzeczenie
nie, jedynie przy umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawności
Jozin

Napisano: 25 mar 2015, 14:59

dziękuje za odpowiedź
zosia...

Napisano: 25 mar 2015, 14:59

niestety Pani dziecku, nic z tytułu posiadania takiego orzeczenia nie przysługuje, ponieważ, żeby dostać zasiłek pielęgnacyjny, dziecko musiałoby mieć przynajmniej umiarkowany stopień niepełnosprawności :(
spog

Napisano: 25 mar 2015, 15:02

mozna ewentualnie skladac na zasiłek rodzinny tam jest dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego 80,00zł miesięcznie (ustawowe + ewentualnnie podwyższenie przez gminę. )
z lekkim stopniem Zasiłek pielęgnacyjny nie przysługuje niestety- umiarkowany lub znaczny
awatar

Napisano: 25 mar 2015, 15:07

,,autor: awatar » 25 mar 2015, 14:02

mozna ewentualnie skladac na zasiłek rodzinny tam jest dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji dziecka niepełnosprawnego 80,00zł miesięcznie (ustawowe + ewentualnnie podwyższenie przez gminę. )
z lekkim stopniem Zasiłek pielęgnacyjny nie przysługuje niestety- umiarkowany lub znaczny"

Do awatar:
ale przy tym dodatku z tyt. kształcenia i rehabilitacji też dziecko powyżej 16 roku zycia musi miec przynajmniej umiarkowany stopień !!!!!!!!!!!
spog

Napisano: 25 mar 2015, 15:08

Dodatek do zas. rodzinnego z tyt. kszt. i reh. dziecka niepełnosprawnego przysługuje osobom z umiarkowanym lub znacznym st. niepełnosprawności z lekkim nie przysługuje.
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 25 mar 2015, 15:17

faktycznie zakodowalem ze tam jest umiarkowany sorki ;)
awatar

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x