Orzeczenie o niepełnosprawności - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 03 sty 2017, 11:39

Pan złożył wniosek o świadczenie wychowawcze 21.12.2016 roku. Pan posiada orzeczenie o niepełnosprawności na syna, wniosek o wydanie orzeczenia został złożony 09.11.2016 roku, po wprowadzeniu do systemu wniosku program przyznaje mi świadczenie od grudnia 2016 roku ,a nie od listopada 2016 roku tak jak powinno być według ustawy od momentu złożenia wniosku o ustalenie niepełnosprawności . Wprowadziłam wszystkie poprawne dane. Proszę o pomoc. Może ktoś z Was miał taką sytuacje w programie Izyda ;/
Cal123

Napisano: 03 sty 2017, 11:59

Ja pracuje w programie Izyda, napisałam do inforu i podali mi następujące wskazówki:

W tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem będzie zalogować się do programu na koncie Administratora i po wejściu na ten wniosek (z założoną decyzją przyznającą) wybrać przycisk "białej kartki" z prawej strony harmonogramu wypłat

Po wybraniu przycisku zakładamy dostępne zdarzenie (z dowolną datą) i uzupełniamy okienko w ten sposób aby utworzyć osobno pozycje w harmonogramie za brakujące miesiące

Po prawidłowym uzupełnieniu okienka w harmonogramie wypłat powinna pojawić się nowa kwota. Czynność tą proszę powtórzyć dla każdego miesiąca osobno.
nowa11

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x