osoba do dps z postanowienia sądu - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 lut 2015, 15:48

Witajcie, podpowiedzcie mi: mam osobę do umieszczenia w dps z postanowienia sądu, kompletuję dokumenty i tu mam wątpliwości, bo potrzebny jest wywiad, postanowienie sądu, zaświadczenie lekarskie, decyzja z ZUS. Jest to osoba, która niczego mi nie podpisze i nie udzieli żadnych informacji, a tym bardziej do tych wszystkich oświadczeń. Czy one rzeczywiście są takie niezbędne? Czy w ww. przypadku nie ma konieczności dołączania tych oświadczeń?
Iza K

Napisano: 08 mar 2015, 20:07

Witam
zgodnie z przepisami jeśli kierujemy do dps z postanowienia sądu to na zebranie dokumentacji mamy (o ile dobrze pamiętam 3 tygodnie lub do 3 miesiecy -trzeba odszukac w przepisach). Wywiadu nie musi podpisać opisujemy tyle ile wiemy o danej osobie, dołączyc można opinie psychiatryczna biegłego sadowego, Z decyzja ZUS też nie ma problemu bo można o nią wystąpic do w/w organu. No i oczywiscie postanowienie sądu jesli sie uprawomocni.
Niestety w/w dokumentacja jest potrzebna tak jak to mówią przepisy. ;)
pozdrawiam
gosc

Napisano: 26 mar 2015, 14:14

Załatwiasz dokumenty: wywiad podłaczasz do wyroku,opinie osrodka i bez podpisu osoby umieszczanej wysyłasz do okreslonego PCPR
PPela

Napisano: 27 mar 2015, 13:29

dziękuję, sprawa już jest załatwiona.
Iza K

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x