Osoba upoważniona zakończyła naukę - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 maja 2015, 14:58

Pełnoletnia klientka pobierająca FA na siebie w połowie maja zakończyła naukę i wyjechała z terenu naszej gminy.
Ja stoję na stanowisku, że jeśli przysłała pismo przed wypłatami, świadczenie z FA nie przysługuje.
Co Wy sądzicie? Wypłacić jej za maj, jeśli była uprawniona przez kilka dni?
kawa i ciasto

Napisano: 21 maja 2015, 10:28

No zlitujcie się :) Mam już przewiew w głowie, potrzebuję urlopuuu
kawa i ciasto

Napisano: 21 maja 2015, 10:34

za maj się należy jak tobie kawa i ciastko ;)
gooska

Napisano: 21 maja 2015, 10:40

Nawet, jeśli opuściła teren naszej gminy przed wypłatami?
Ona w sumie sama dzwoniła, że nie uczy się już od kwietnia ale w szkole zgłosiła to dopiero w połowie maja.
To jak, rzucić kaską jeszcze w tym miesiącu? Niech ma dziewczyna ;)
kawa i ciasto

Napisano: 21 maja 2015, 10:47

jak nie uczy się od kwietnia, to tylko za kwiecień się należy, ale to musiałabyś mieć jakąś notatkę służbową sporządzoną z rozmowy tel. , to by była jakaś podstawa,. A jak ma papier, że była uczniem jeszcze w maju, to za maj się jej należy.
gooska

Napisano: 21 maja 2015, 11:16

najlepiej niech ci szkoła napisze od kiedy jest ew skreslona z listy uczniów, lub ukonczyła szkołe czy cos w tym rodzaju, zeby zakonczyc decyzje musisz zrobic wszczecie, a wyraziła ci zgode na uchylenie decyzji? jak uczyła sie jeszcze w maju to za maj sie nalezy, nabyła uprawnienie
GRAS

Napisano: 21 maja 2015, 11:27

Tak, mam zaświadczenie ze szkoły. Klientka przysłała wniosek o zakończenie decyzji.
kawa i ciasto

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x