Osoba w składzie w innym wniosku składa ponownie wniosek - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 gru 2022, 11:34

Strona była uwzględniona w składzie gospodarstwa domowego swoich rodziców - dodatek przyznany i wypłacony.
W listopadzie strona składa wniosek o dodatek węglowy na inny adres, dołączając oświadczenie, że od listopada prowadzi odrębne gospodarstwo domowe pod innym adresem. Przyznać czy odmówić w związku z art. art. 2 ust. 6?
JÓZEFINA
Stażysta
Od: 16 kwie 2014, 9:51
Zajmuję się:

Napisano: 16 gru 2022, 14:44

Ja osobiście bym odmówił jego gospodarstwo domowe dostało już wcześniej dodatek, zawsze się taka osoba może odwołać do SKO jak jest niezadowolona
cyt. z poradnika "Jednocześnie przyjmuje się, że prowadzenie gospodarstwa domowego możliwe jest tylko w jednej lokalizacji. Wobec tego niedopuszczalne jest występowanie przez wnioskodawcę o wypłacenie kilku dodatków węglowych w związku z np. okresowym zamieszkiwaniem w kilku lokalizacjach (które mogą znajdować się w tej samej gminie bądź różnych gminach). Należy mieć tutaj na uwadze, że jedna osoba może wchodzić w skład tylko jednego gospodarstwa domowego (zgodnie z art. 2 ust. 6 ustawy o dodatku węglowym)."
JacekD
Stażysta
Od: 17 mar 2022, 12:11
Zajmuję się: Dodatek osłonowy

Napisano: 19 gru 2022, 10:10

A ktoś skłania się ku przyznaniu??
JÓZEFINA
Stażysta
Od: 16 kwie 2014, 9:51
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2022, 14:58

JÓZEFINA pisze:A ktoś skłania się ku przyznaniu??
U nas takie osoby pisały pisma do Burmistrza z prośba o ponowne zweryfikowanie wniosku, oczywiście Burmistrz przychylał się do próśb i miałyśmy naciski aby przyznawać. Osobiście nie byłam przekonana, ale znając stanowisko SKO i tak musiałybyśmy przyznać. Miałam 4 odwołania do SKO i 4razy SKO uchyliło moje decyzje, nawet w przypadku gdy deklaracja CEEB była tylko na drewno Pan się upierał, że ma na węgiel, SKO kazało przyznać na węgiel bo to wnioskodawca we wniosku oświadcza czym pali w piecu. Kosmos i szkoda nerwów.
Monika.Kloc1
Praktykant
Od: 04 lut 2022, 12:08
Zajmuję się: ŚW, DO

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x