osoby uprawnione da zasilku rodzinnego - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 08 cze 2015, 14:00

Ale najbezpieczniej to od baby wziąć kwit o zmianie odbiorcy świadczeń, czy też jej oświadczenie o zmianie numeru konta do przelewania świadczeń.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2015, 14:00

Ok ok ale w art 28 pisze, że wstrzymuje się jeżeli strona nie złoży wyjaśnień co do okoliczności mających wpływ na prawo do świadczeń rodzinnych. Jakie to okoliczności?
xok

Napisano: 08 cze 2015, 14:04

Wymienione w art. 27 ust. 2. i art. 23 ust. 2, ustawy o świadczniach rodzinnych.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2015, 14:05

Dziękuje Wszystko jasne:)
xok

Napisano: 08 cze 2015, 14:05

Tylko nie możesz ot tak bez niczego zmienić odbiorcy świadczeń. Przy braku dobrej woli trzeba zmienić świadczeniobiorcę decyzjami. U mnie zazwyczaj szło w takich sytuacjach na upoważnienie, lub złożenie oświadczenia o zmianie numeru konta.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2015, 14:09

Ale jak napisałem wcześniej nie jest to do końca legalne, ale myślę, że w każdych warunkach idzie się obronić z tego rozwiązania. Prawdziwa polska biurwa, uciekająca przed pracą, wszelaką odpowiedzialnością i chroniąca swój tyłek obsadzony przez rodzinę nie poszła by na to nigdy w życiu.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2015, 14:14

west pisze:Ale jak napisałem wcześniej nie jest to do końca legalne, ale myślę, że w każdych warunkach idzie się obronić z tego rozwiązania. Prawdziwa polska biurwa, uciekająca przed pracą, wszelaką odpowiedzialnością i chroniąca swój tyłek obsadzony przez rodzinę nie poszła by na to nigdy w życiu.
no ja bym na pewno nie poszedl
bxbxbx

Napisano: 08 cze 2015, 14:16

west pisze:Ale jak napisałem wcześniej nie jest to do końca legalne, ale myślę, że w każdych warunkach idzie się obronić z tego rozwiązania. Prawdziwa polska biurwa, uciekająca przed pracą, wszelaką odpowiedzialnością i chroniąca swój tyłek obsadzony przez rodzinę nie poszła by na to nigdy w życiu.
ale co nie jest do końca legalne????
masterm

Napisano: 08 cze 2015, 14:19

A mi to lata. Robotę za te pieniądze bym już znalazł (chyba, ze nikt nie chciałby pracownika z budżetówki-ale to już nie jest tak i jestem dobrej myśli). Prawo jet dla obywateli, nie przeciwko nim. Zresztą kobieta miałaby szansę wniesienia odwołania.
west
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 08 cze 2015, 14:22

west pisze:A mi to lata. Robotę za te pieniądze bym już znalazł (chyba, ze nikt nie chciałby pracownika z budżetówki-ale to już nie jest tak i jestem dobrej myśli). Prawo jet dla obywateli, nie przeciwko nim. Zresztą kobieta miałaby szansę wniesienia odwołania.
ale ja chcialem zebys napisal co nie jest do konca legalne to mi piszesz ze ci to lata- w sumie fajnie tylko co ??
masterm

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x