Osoby z 500+ zajmujące się DS?
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Osoby z 500+ zajmujące się DS?
Nie wierzę, że wnioski robicie w dwójkę czy trójkę. Ja uważam, że wynagrodzenie księgowej powinno się mieścić w tych 20% pozostałych kosztów, ale nawet jeśli nie, to przynajmniej ze 70% z tych 8zł powinno iść na pracownika merytorycznego. I teraz można to policzyć wg. wzoru - ilość dzieci x 8zł / liczba osób zaangażowanych i wychodzi kwota brutto (brutto). Natomiast praktyka wygląda różnie, a wynagrodzenia wahały się od 0,0zł do 8zł brutto (tylko jedno).
Walka z wiatrakami since 1998.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
u nas ja przyjmuje wnioski, wprowadzam, weryfikuje,wysyłam informację i przygotowuje listy i oczywiście sprawozdania, na koniec 80% poszło na wynagrodzenia dla 4 osób: mnie, kierownika, księgowej i pomocy księgowej.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500+ 300+
- Kontakt:
ja w tamtym roku nic nie mialam i w tym się zapowiada ta samo. Całe koszty księgowa pcha na papier i toner. Nikt nie miał żadnego dodatku.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DS
- Kontakt:
Tylko DS się zajmujesz?nowa11 pisze:u nas ja przyjmuje wnioski, wprowadzam, weryfikuje,wysyłam informację i przygotowuje listy i oczywiście sprawozdania, na koniec 80% poszło na wynagrodzenia dla 4 osób: mnie, kierownika, księgowej i pomocy księgowej.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
- Kontakt:
ja mam w zakresie czynnośći ZR, FA i 500+, robie wszystko od początki do końca. 300+ też robię, tylko nie dostałam nic na papierze. Jakie jest najlepsze rozwiązanie, żeby to później wliczało się również do zasiłku chorobowego? (w zeszłym roku miałam za cały okres od lipca do grudnia, jednorazowy dodatek specjalny, którego nie uwzględnił mi ZUS przy zasiłku chorobowym na dziecko)
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
- Kontakt:
nie mam jeszcze 500+, dodatki mieszkaniowe i energetyczneankaaaaa pisze:Tylko DS się zajmujesz?nowa11 pisze:u nas ja przyjmuje wnioski, wprowadzam, weryfikuje,wysyłam informację i przygotowuje listy i oczywiście sprawozdania, na koniec 80% poszło na wynagrodzenia dla 4 osób: mnie, kierownika, księgowej i pomocy księgowej.
Oprócz Osoby z 500+ zajmujące się DS? - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
jaką szkołę wpisać na etapie rekrutacji ?
szkoła podstawowa czy ponadpodstawowa
czy zamawiacie nowe wnioski o 300+?
Jak odpowiadacie na wniosek elektronicznie nie mamy jeszce l
czy coś wiadomo z ustawą na 300+
Wzór informacji - Dobry Start
Jednak ustawa, ciekawe jaka kasa...
300+ a dzieci umieszczone w DPS i płacą za pobyt
dziecko przebywające w MOW a dobry start???
jak weryfikować elektronicznie
czy mogę wykorzystać stare wnioski
Czy usługa MEN jest płatna?
Dodatki za obsługę Dobrego Startu
czy jest już ustawa czy dalej rozporzadzenie?
UPOWAZNIENIE DO REALIZACJI DOBRY START
Projekt ustawy - Dobry start - 300+