Osoby z 500+ zajmujące się DS?

Wybrane tematy:
Dobry Start jednak do ZUS co z zakupionymi licencjami koniec Dobrego Startu upomnienie
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Osoby z 500+ zajmujące się DS?

Post autor: Iks »

Nie wierzę, że wnioski robicie w dwójkę czy trójkę. Ja uważam, że wynagrodzenie księgowej powinno się mieścić w tych 20% pozostałych kosztów, ale nawet jeśli nie, to przynajmniej ze 70% z tych 8zł powinno iść na pracownika merytorycznego. I teraz można to policzyć wg. wzoru - ilość dzieci x 8zł / liczba osób zaangażowanych i wychodzi kwota brutto (brutto). Natomiast praktyka wygląda różnie, a wynagrodzenia wahały się od 0,0zł do 8zł brutto (tylko jedno).
Walka z wiatrakami since 1998.
nowa11
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
Kontakt:

Post autor: nowa11 »

u nas ja przyjmuje wnioski, wprowadzam, weryfikuje,wysyłam informację i przygotowuje listy i oczywiście sprawozdania, na koniec 80% poszło na wynagrodzenia dla 4 osób: mnie, kierownika, księgowej i pomocy księgowej.
elaswiadczenia
Praktykant
Zajmuję się: 500+ 300+
Kontakt:

Post autor: elaswiadczenia »

ja w tamtym roku nic nie mialam i w tym się zapowiada ta samo. Całe koszty księgowa pcha na papier i toner. Nikt nie miał żadnego dodatku.
ankaaaaa
Praktykant
Zajmuję się: DS
Kontakt:

Post autor: ankaaaaa »

nowa11 pisze:u nas ja przyjmuje wnioski, wprowadzam, weryfikuje,wysyłam informację i przygotowuje listy i oczywiście sprawozdania, na koniec 80% poszło na wynagrodzenia dla 4 osób: mnie, kierownika, księgowej i pomocy księgowej.
Tylko DS się zajmujesz?
kasia7
Starszy referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, 500+
Kontakt:

Post autor: kasia7 »

ja mam w zakresie czynnośći ZR, FA i 500+, robie wszystko od początki do końca. 300+ też robię, tylko nie dostałam nic na papierze. Jakie jest najlepsze rozwiązanie, żeby to później wliczało się również do zasiłku chorobowego? (w zeszłym roku miałam za cały okres od lipca do grudnia, jednorazowy dodatek specjalny, którego nie uwzględnił mi ZUS przy zasiłku chorobowym na dziecko)
nowa11
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
Kontakt:

Post autor: nowa11 »

ankaaaaa pisze:
nowa11 pisze:u nas ja przyjmuje wnioski, wprowadzam, weryfikuje,wysyłam informację i przygotowuje listy i oczywiście sprawozdania, na koniec 80% poszło na wynagrodzenia dla 4 osób: mnie, kierownika, księgowej i pomocy księgowej.
Tylko DS się zajmujesz?
nie mam jeszcze 500+, dodatki mieszkaniowe i energetyczne
ODPOWIEDZ