Ośrodki wsparcia-krótkie pytanie o kwestię przekazania wywia - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 29 paź 2014, 13:49

Mam takie szybkie pytanie- jestem pracownikiem sekcji świadczeń w naszym OPS (wydawanie decyzji, listy wypłat itp.) Pracownik socjalny naszego OPS zrobił wywiad środowiskowy do PCPR w celu skierowania osoby do ośrodka wsparcia. Mam pytanie o kwestię techniczną- jak przekazać te dokumenty do PCPR? Jeden z naszych pracowników mówi, żeby po prostu zanieść- ale podpowiedzcie, czy wydać do tego jakieś postanowienie, czy właściwie teraz mamy zgodnie z KPA zawiadomienie, albo po prostu jakimś zwykłym pismem przewodnim (tak jak np. przekazuję w przypadku kierowania osoby do DPS, czyli ksero wywiadu środowoskowego za zgodność + decyzja kierująca i o odpłatności i to wszystko razem do PCPR wraz z pismem przewodnim). U nas powstał właśnie w mieście taki pierwszy ośrodek i będziemy mieli więcej takich przypadków. Bardzo proszę też pokrótce o wyjaśnienie, jaka jest procedura kierowania do ośrodka wsparcia i jak wygląda odpłatność.
Martex
Referent
Od: 21 kwie 2010, 12:02
Zajmuję się:
Strona WWW: http://www.ops.pl

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x