Oświadczenia dotyczące zmiany decyzji - Stypendia

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 06 kwie 2020, 9:15

Emi_lia_ pisze:
06 kwie 2020, 7:55
Justyna_92 pisze:
03 kwie 2020, 13:45
Może nie potrzebują stroju, butów itd. ale część osób ma faktury jeszcze z okresu wrzesień grudzień, gdzie widnieją właśnie buty czy odzież. Wtedy były potrzebne, więc co mam tego nie liczyć? Mają status ucznia więc uważam, że powinniśmy liczyć wszystko.
Oczywiście,że z tamtego roku się liczą i niektórym klientom zostały z poprzedniego semestru. Miałam na myśli sytuacje, gdzie ktoś teraz kupuje buty czy dresy.
Mimo wszystko uważam, że powinniśmy liczyć. Status ucznia pozostaje, lekcje prowadzone są zdalnie. U nas nawet wf proszą żeby nagrywać jak się ćwiczy i dają polecenia, więc będę liczyć.
Justyna_92
Stażysta
Od: 04 lut 2019, 11:39
Zajmuję się: ST/KDR

Napisano: 06 kwie 2020, 9:28

W takim razie postaram się przekonać Panią kierownik, żeby jednak wypłacać stypendium i zbierać faktury żeby nie robić zaległości. Dziękuję za pomoc ;)
Emi_lia_
Stażysta
Od: 08 sie 2019, 9:09
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze, stypendium szkolne20

Napisano: 09 kwie 2020, 8:43

U mnie sytuacja wygląda tak, że będę robiła zmianę z pomocy rzeczowej o charakterze edukacyjnym na świadczenie pieniężne (nie będę potrzebowała zatem, żeby ludzie przynosili mi faktury itd., pieniążki po zmianie decyzji będą wypłacone na konto - z zastrzeżeniem, że będą wydane na cele edukacyjne). Oświadczenie o zmianie decyzji i zmianie formy tego świadczenia będzie do pobrania z naszej stronki, można je odesłać mailem lub dostarczyć osobiście do skrzynki podawczej. Oczywiście powołam się tutaj na specustawę z 2-go marca 2020 o szczególnych rozwiązaniach przeciwdziałaniu i zwalczaniu COVID-19. Ogólnie chodzi o to, żeby ograniczyć nasz kontakt z klientem oraz nie "kazać" klientom biegać po sklepach za fakturami. Czy ktoś też tak robi???
aga-stypendia
Praktykant
Od: 09 kwie 2020, 8:32
Zajmuję się: stypendia

Napisano: 16 kwie 2020, 10:32

Olcia84 pisze:
02 kwie 2020, 11:33
Witam,ja dostałam zalecenie od Kierownika, żeby wypełniać oświadczenia telefonicznie, tylko zastanawiam się co z fakturami? Wiadomo, że większość klientów albo nie będzie miała faktur wcale albo na niepełną kwotę.
Jak zamierzasz robić to telefonicznie jak wnioskodawca musi się pod tym oświadczeniem podpisać?
tifio
Praktykant
Od: 14 gru 2018, 16:01
Zajmuję się: PS

Napisano: 07 maja 2020, 11:42

mkaz pisze:
03 kwie 2020, 13:33
zgadzam się, ale mogą kupić drukarkę, tusz, papier ksero, opłacone rachunki za internet przedstawić, coś tam by się jeszcze znalazło (biurko, krzesło, lampka, globus itd)
Jeśli przyjmujecie i rozliczacie rachunki za internet (zwłaszcza teraz, gdy dzieci uczą się zdalnie) to w jaki sposób - całą miesięczną kwotę na ilość dzieci?
1974
Referent
Od: 13 kwie 2014, 19:43
Zajmuję się: ŚR/FA/ST

Napisano: 19 maja 2020, 8:48

Ja biorę całą kwotę za internet.
Kasitwix
Stażysta
Od: 17 lip 2019, 7:57
Zajmuję się: DM, DE, SS, ZS

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU