Oświadczenie dot. zmiany decyzji, brak kontaktu z wnioskodaw - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 kwie 2019, 8:52

Co robicie w przypadku jeśli Pani nie zgłosiła się do Ośrodka, aby złożyć zgodę na zmianę decyzji dot. stypendium szkolnego, nie odbiera telefonu, nie zgłosiła się na wezwanie?
Wydać decyzję odmowną czy zostawić tak, jak jest skoro decyzja pierwotna została do grudnia zrealizowana i Pani teraz nie wyraziła zgody na zmianę decyzji, ponieważ nie ma z Nią kontaktu?
pracownik4.
Stażysta
Od: 05 lip 2017, 15:14
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 29 kwie 2019, 11:38

Teraz też mam taki dylemat... Jak zrobiłaś? Wysyłałaś wezwanie do złożenia wyjaśnień czy od razu decyzja o wstrzymaniu wypłaty?
jolka74
Stażysta
Od: 03 sty 2016, 16:02
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne, Fundusz Alimentacyjny, Pomoc materialna dla uczniów

Napisano: 22 maja 2019, 10:32

Magdalena222 pisze:Co robicie w przypadku jeśli Pani nie zgłosiła się do Ośrodka, aby złożyć zgodę na zmianę decyzji dot. stypendium szkolnego, nie odbiera telefonu, nie zgłosiła się na wezwanie?
Wydać decyzję odmowną czy zostawić tak, jak jest skoro decyzja pierwotna została do grudnia zrealizowana i Pani teraz nie wyraziła zgody na zmianę decyzji, ponieważ nie ma z Nią kontaktu?
Też mam taki problem, kobieta po pisemnym wezwaniu nie zgłosiła się. Co zrobić? Jaką decyzję wydać?
Justyna_92
Stażysta
Od: 04 lut 2019, 11:39
Zajmuję się: ST/KDR

Napisano: 24 maja 2019, 19:37

Raczej nie stosowałabym wezwania, gdyz uważam ze jest to srodek zarezerwowany do innych celów. Pisze do wnioskodawcy pismo informujące o nowej dotacji i mozliwości zwiększenia stypendium uczniowi. Jednak abym mogła to uczynić konieczna jest zgoda na zmianę pierwotnej decyzji i zapraszam ją do mnie. Na końcu informuję o skutkach braku reakcji i to wszystko. Oczywiście wysyłam listem poleconym, aby było udokumentowany fakt zawiadomienia strony. I czekam przyjdzie to zmieniam decyzje, nie przyjdzie zostaje po staremu.
monique
Praktykant
Od: 19 sty 2018, 22:37
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x