oświadczenie o dochodach a RODO - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 lip 2018, 11:26

Każdy z nas we wniosku o dofinansowanie środków pomocniczych ma regułkę o treści mniej więcej: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez PCPR w ... i PFRON dla potrzeb niezbędnych podczas realizacji wniosku zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016 r., poz. 992)". Czy aktualnie macie pozmieniane to oswiadczenie (chodzi o podstawę prawną), czy nie, bo jak zerkam na strony innych PCPR-ów, to jest pozostawione, tak jak było (czyli tak, jak wyżej). Niestety nie mam możliwości skonsultowania tego nieszczęsnego RODO z prawnikiem, bo jego jedyna odpowiedzią jest - "a jak mają inni?" Jak macie rozwiązaną tą kwestię?
Matix
Stażysta
Od: 05 kwie 2017, 14:45
Zajmuję się: dofinansowania

Napisano: 13 lip 2018, 13:53

Matix pisze:Każdy z nas we wniosku o dofinansowanie środków pomocniczych ma regułkę o treści mniej więcej: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez PCPR w ... i PFRON dla potrzeb niezbędnych podczas realizacji wniosku zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016 r., poz. 992)". Czy aktualnie macie pozmieniane to oswiadczenie (chodzi o podstawę prawną), czy nie, bo jak zerkam na strony innych PCPR-ów, to jest pozostawione, tak jak było (czyli tak, jak wyżej). Niestety nie mam możliwości skonsultowania tego nieszczęsnego RODO z prawnikiem, bo jego jedyna odpowiedzią jest - "a jak mają inni?" Jak macie rozwiązaną tą kwestię?
U mnie zostało, choć powinnam zmienić, bo ustawy z dnia 27 sierpnia o ochronie (..) już nie ma. Nie zmieniam tego tera bo po prostu fizycznie nie mam na to czasu, robię to co pilne i zmienię od nowego roku.
ania22
Stażysta
Od: 23 maja 2018, 21:04
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna osób niepełnopsrawnych

Napisano: 23 sie 2018, 13:39

Nie mamy już tej regułki we wniosku.
Jak ktoś chce mieć rozpatrzony wniosek musi wyrazić zgodę na przetwarzanie danych.
leon
Referent
Od: 06 lis 2017, 15:18
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd

Napisano: 23 sie 2018, 15:23

My wyrzuciliśmy ustawę o ochronie danych, a daliśmy klauzulę informacyjną RODO, że administratorem Pani/Pana danych jest PCPR i tak dalej, a ON tylko podpisują oświadczenie, że zapoznali się z tą klauzulą.
Anna456
Stażysta
Od: 12 sie 2016, 13:19
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x